Publicitat
Cultura · 26 de Març de 2015. 16:12h.

25 anys editant llibres

L'editorial lleidatana Pagès editors fa anys

25 anys editant llibres

Eulàlia i Lluís Pagès

L'editorial lleidatana Pagès Editors celebra aquest any el seu 25è aniversari i per a commemorar-ho ha dissenyat una exposició itinerant que mostrarà la història dels més de 2.700 llibres que ha publicat des del seu naixement.

Segons ha informat l'editorial, la mostra "Pagès Editors: 25 anys llegint junts", s'inaugurarà el 7 d'abril que ve en el claustre de l'hemeroteca de la Biblioteca Pública de Lleida i després recorrerà les principals biblioteques de Catalunya.

La mostra, formada a base de paraules, fotografies, dibuixos, objectes, espais i obres d'art, explica la història d'una de les empreses editorials més emblemàtiques de Catalunya.

Pagès Editors és una editorial creada a Lleida el 1990 per Lluís Pagès Marigot, que ha publicat més de 2.700 llibres i que s'ha marcat un doble objectiu: publicar llibres en llengua catalana i occitana i visibilitzar el patrimoni literari, històric, social i cultural dels Països Catalans, en general, i de les Terres de Lleida i Pirineu, en particular.

El seu catàleg, segons Pagès, desprèn un cert "leridanisme en el sentit més ampli, gens localista ni discriminador del terme" que neix de la ubicació territorial de la casa mare, Lleida.

El director ha destacat que "l'empresa és conscient que el seu paper el porta, a vegades, a editar alguns llibres que potser sense una empresa de Lleida no s'haurien arribat a publicar mai", encara que assegura: "No som una editorial perifèrica, sinó una editorial descentralitzada".

L'any 1996, Pagès editors crea Editorial Milenio, una editorial germana en llengua castellana que de seguida agafarà un fort impuls i permetrà l'entrada de l'empresa al mercat espanyol i llatinoamericà.

L'any 2010, Eulàlia Pagès, filla de Lluís Pagès, s'incorpora a l'empresa, un fet que representa la renovació generacional en la direcció general de la casa. També es crea Nus de Llibres, una plataforma de distribució de títols a tot el territori de llengua catalana, Aragó, La Rioja i Madrid. La distribuïdora comercialitza els llibres d'una cinquantena d'editors.

El 2014, Pagès editors obre una seu a Barcelona i crea la col·lecció Nandibú de llibres infantils i juvenils. El primer títol, "Bestiolari de Joana Raspall" es va convertir ràpidament en un èxit de vendes.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat