Publicitat
Cultura · 13 de Febrer de 2020. 11:07h.

"A Catalunya ja pot passar de tot"

Begoña Ameztoy: "El procés no acabarà bé"

L'escriptora Begoña Ameztoy ha afirmat que "el procés no acabarà bé" i ha denunciat que "els escriptors bascos en castellà estem discriminats" en una entrevista a e-notícies. L'escriptora ha apuntat que el procés "no té bona pinta" i que "tot el que està passant jo ho he viscut al País Basc", recalcant que "allà va ser diferent perquè el tema era molt més dur, però no obstant això, en els perllongaments, s'assembla molt el que ha passat recentment a Barcelona i Catalunya amb la kale borroka del País Basc". "Males perspectives, no acabarà bé" ha lamentat Ameztoy, lamentant que "és una situació endimoniada".

"Des del País Basc el procés a Catalunya es veu molt polaritzat. Guanya sempre el que és més contundent i hi ha un munt de persones que no tenen en la política el seu objectiu vital. Per al nacionalista català o basc és la seva vida, el seu objectiu vital, aleshores els altres es deixen portar i tots es deixen portar per aquest tsunami" ha lamentat Ameztoy.

"El nacionalisme és quan un petit grup, lloc o poble es vol separar d'una entitat ja preexistent" ha manifestat l'escriptora. Ameztoy ha apuntat que "el nacionalisme independentista no admet mitges tintes". "Hi ha ideologies que no tenen mitges tintes i crec que el nacionalisme independentista no admet mitges tintes" ha manifestat l'escriptora. "No hi ha solució al procés" ha dit.

2ent.jpg

Begoña Ameztoy també ha criticat que "no em sento ben tractada al País Basc". "Jo estava en els mitjans de comunicació, però jo resultava incòmoda. Mai volen veus incòmodes, no és veritat que hi hagi aquest respecte democràtic, guanyen sempre els mateixos" ha explicat. Sobre la banda terrorista l''escriptora ha recalcat que "ETA no ha guanyat per la força policial".

"No és cert que hi hagi respecte per l'espanyol que no sigui nacionalista, no és veritat, perquè t'arrosseguen amb tota la seva força cultural, de subvencions. L'escriptor basc en castellà o l'artista basc en castellà no és igual que l'altre, que ho estan forrant a subvencions" ha criticat.

Begoña Ameztoy és una escriptora i pintora nascuda a Sant Sebastià. La seva bibliografia compta amb dotze obres i compagina la seva tasca literària amb la pintura i la seva columna al Diario Vasco.

L'escriptora Begoña Ameztoy
Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 Miquel, Mollet, 13/02/2020 - 23:41

Xavier Rius et felicito per aquesta entrevista. Periodismo de Facultat. Molt bé. M ha encanta la frescura de la entrevista.

#10 Albert, Bcn, 13/02/2020 - 16:00

Aquesta senyora deu venir de Matrix. Visc a Bcn, amb el meu entorn d'indepes , unionistes, sociates, comuns, equidistants, catalanistes, etc..i ningú es treu.els ulls....es pot discrepar, però amb respecte i educació. Fins ara les reunions i dinars, cap problema...

#10.1 Au va , Figueres, 13/02/2020 - 20:08

El que vius a Matrix deus ser tú. Deus ser indepe. I cec.

#10.2 Ramón d'Osca, Tractoria interior, 13/02/2020 - 20:45

Mientes con todos tus dientes. Indepe!!!!

#10.3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/02/2020 - 20:59

Eso es siempre que no s ele lleve la contraria los nacionalseparatistas. en el momento que se hace se acabó la paz social. Creo que los que viven en el Matrix creado por el Padrino son los nacionalseparatistas.

#10.4 Roger de Lluria, Lauria, 13/02/2020 - 23:08

Fins els collons d'indepes (tu fas pudor de separata). A veure si foteu el camp i de passada us emporteu als que son com vosaltres en versió española (els de les pulseres amb la bandera). Fart de nazionalistes. Aneu a cagar !

#9 Iñigo , Bilbao, 13/02/2020 - 15:48

Valoro la voz de Ameztoy como escritora no nacionalista. Hacen falta voces jóvenes que sigan con esa senda. Pienso que en Euskadi -paradójico- se ha sido menos sectario que en Cataluña.Por ejemplo, se ha dado el premio Euskadi de literatura (del Gobierno vasco) a gente como Juan Bas o Jon Juaristi. No son nacionalistas. En Cataluña sería imposible

#8 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/02/2020 - 14:58

"Ciudadano Cain @ciudacain 16h

El nacionalismo funciona como una brida de plástico: cada muesca que avanza ya no tiene paso atrás. Llega un momento en el que ya sólo queda romper la brida o dejar que te ahorque"

#7 Casandra, Barcelona, 13/02/2020 - 14:48

Es que el nacionalismo es el odio al otro, y eso hay que tenerlo claro.
No puedes dialogar con fanáticos.
Aquí lo de siempre, dinero y mas de lo que sea para repartir con los acólitos. El resto, a vivir como si Franco no hubiera muerto, y lo suplantara una manada
Gracias Sra.