Publicitat

El director del MACBA anuncia que a partir de dissabte es podrà veure l’escultura d'una escena sexual on apareix el rei Joan Carles

Això és art?

Una imatge de l'escultura (Foto: TV3)

El director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Bartomeu Marí, ha anunciat que a partir d’aquest dissabte es podrà veure al museu l’exposició 'La Bèstia i el Sobirà' amb l’escultura on apareix el rei Joan Carles, una líder feminista de Bolívia i un gos pastor alemany que se sodomitzen.

Amb aquest anunci el director del MACBA rectifica la seva decisió inicial de suprimir aquesta exposició al considerar inadequada l’escultura d'Ines Doujak, i ha demanat disculpes al mateix temps que ha posat el seu càrrec a disposició del consorci.

Marí, al principi, va al·legar que l'obra és "ofensiva" i té uns continguts que no s'adeqüen a la línia del museu i va recordar que la reina Sofia és presidenta d'honor de la Fundació MACBA.

La supressió de l’exposició va aixecar moltes crítiques i queixes, com per exemple del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), que va mostrar la seva “perplexitat”, lamentant que “aparentment aquesta decisió precipitada no respongui a criteris estrictament artístics”.

La crítica del CoNCA es va sumar a la de la Plataforma d’Arts Visuals, que agrupa l’Associació d’Artistes Visuals, la de Crítics d’Art i el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, entre d’altres, i que va “exigir” que s’obrís l’exposició tal com l’havien pensada els comissaris.

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#56 ramon, barcelona-c, 24/03/2015 - 18:56

Els promotors de l'exhibició d'aquesta mostra de cultura son dos comunistes , Quina llastima sigui impossible un trasllat en el temps a la URSS en el temps d'Stalin i tindrien vacances pagades a Sibèria una llarga temporada.

#55 Albert, Girona, 22/03/2015 - 18:36

Al marge del possible escàndol hi ha una cosa que no entenc: com s'ho fa la senyora del casc per sodomitzar el rei? Jo els hagués posa ten un altre ordre. Seria més lògic.

#55.2 Alberta, British Columbia, 22/03/2015 - 22:57

Mai de la vida en un altre ordre. A Israel les dones sempre van al final de la fila, de l'autobús o de l'estàtua. I l'art, com l'or, els diamants, les armes, la publicitat, els bancs i els mitjans de comunicació, sempre han estat controlats pels jueus.

#53 enric, barcelona, 22/03/2015 - 16:47

¿El que està l´últim, amb l´animalot al darrera, no és l´honorable Pujol??

#53.3 De Boers, Anvers, 22/03/2015 - 22:53

Em penso que no, deu ser el Netanyahu. Se li veu perquè porta gorrito, una bosseta de diamants a sota el casc i al davant té un parell de metralletes.

#52 Casper, Bcn, 22/03/2015 - 13:04

Claro que es arte, es arte real. Por partida doble.

#51 P, Graja López, Ripollet, 22/03/2015 - 08:54

de la vida ressolta i pels que no. Reflexió: igual és art, però amb les necessitats que n'hi ha doncs a mi no em sembla bé ni justificable des de cap posició política. Si això és el nou que vindrà malament . Si aixo depén de Madrid malament mai. Al final la ciutadania no aguantarà tantes bestieses