Publicitat
Cultura · 12 de Gener de 2022. 10:35h.

Albert Soler se'n va a Madrid

Per escriure el llibre "Un botifler en la corte del rey Felipe"

Albert Soler se'n va a Madrid

Si diu en Piqué que Madrid paga la pena, si allà van les empreses catalanes i les inversions estrangeres, i si darrerament només faig que trobar-me coneguts que hi han anat i en parlen meravelles (suposo que per comparació amb Catalunya), no podia ser jo menys. Així que he agafat la motxilla i he format part de la diàspora catalana, que no és poca, veient com va el tren de ple.

A aquest pas, aviat els catalans ens sentirem com els oakies que Steinbeck va retratar a Las uvas de la ira. Nosaltres també anem cap a l'oest en busca d'una vida millor que la que estem condemnats a viure aquí, en aquest cas no a causa del crack del 29 sino del del 17. Del 2017.

A mi, Madrid no em desespera, allà vaig passar un any de la meva vida, començant una carrera militar que va arribar fins a Cabo Primero. Si no hagués tornat a Catalunya, potser ara ja seria Brigada, i em faria amb el més granat de l'Estat major.

D'aqui un parell d'hores trepitjaré la Villa i Cort, amb la intenció d'escriure un llibre que porta per títol provisional "Un botifler en la corte del rey Felipe", homenatge gens dissimulat al Vazquez Montalban de "Un polaco en la corte del rey Juan Carlos". Està vist que el destí em vol lligat a Madrid, no en va cantava Antonio Flores que aquí es "donde regresa siempre el fugitivo". I fugitius som cada cop més catalans d'aquesta Catalunya.

Però tornaré, és clar, igual que va tornar McArthur, col·lega de milícia, a Filipines. Perquè Madrid tindrà moltes coses, però n'hi ha una que no pot superar Catalunya: una classe política que ens regali diversió cada dia. En això, som els millors. No m'ho perdria ni per les canyes ben posades dels bars madrilenys. /Albert Soler

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#18 Ateo, Tarragona-Tabarnia, 17/01/2022 - 11:23

Albert Soler tiene razón, ni en Madrid ni en ningún sitio de la UE hay el circo político que hay aquí. Lo malo es que ese circo a las empresas no les gusta.

#17 Argonauta, Argos, 13/01/2022 - 13:35

Pasé unos días allí en diciembre, y el simple hecho de que no te pidan un pase sanitario para nada ya es un respiro.

#16 Coque, El Centro de Tabarnia, 13/01/2022 - 08:43

Pues que quiere que le diga. Todas las veces que he tenido que ir a Madrid, Yo, me he sentido como en casa

#15 TARARÀ, Barcelona, 12/01/2022 - 19:00

Sort a Madrid Albert, com molts d'altres catalans que han fet aquest viatge, seràs molt ben rebut

#14 Ramonet, Tarragona, 12/01/2022 - 16:41

Albert Soler 4.2
Ara quan vagis a Madrid diga'ls-hi que tu no tens pais, per tant que tu no pots ser espanyol, i aleshores comprovaràs com et priven d'aquest honor que tu dius de ser botifler i automàticament passaràs a la categoria de ser polaco, lazi, tractoriano....

#14.1 Albert Soler, Girona, 12/01/2022 - 17:13

Saps que passa, que aquí ningú ho pregunta, perquè a ningú interessa. Això son coses només de provincians. I si algu hobpreguntés, rebria la mateixa resposta que tu

#14.2 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 12/01/2022 - 18:08

#14.1

No haga caso, don Albert: el ciudadano Ramonet no ha salido de Tarragona en su p*ta vida (ni de su cuarto, probablemente) y cree que el mundo no es ancho y ajeno, como dijo Ciro Alegría, sino idéntico a la burbuja amarilla en la que viven él y su odi0. Siga Ud. riéndose de los peligrosos chalados que por desgracia desgobiernan Cataluña.

#14.3 Ramonet, Tarragona, 12/01/2022 - 19:09

Ai! Albert Soler, veig que menysprees el provincians.... i tens raó.
Però et contradius, presumeixes de tenir l'honor de ser botifler i al mateix temps menysprees ser provincià. Saps com es cura aquesta anomalía? Doncs ben senzill, amb un estat propi. Aleshores deixes de ser botifler i provincià tot al mateix temps.

#14.4 Resistencia , Flors i violes , 12/01/2022 - 21:43

Ramonet, Madrid está poblado por provincianos, de pueblo y capitalinos; de Soria, Catalunya, Galicia, Jaén, Canarias, Murcia, Zamora...y algunos madrileños . Se diferencian en nada y no tienen ningún interés en madrileñizar a nadie.

Esto significa el no nacionalismo.
Otro botifler y provinciano no nacionalista.