Publicitat
Cultura · 16 de Novembre de 2010. 15:59h.

Almenys una bona notícia

La Unesco declara els castells patrimoni cultural immaterial de la Humanitat

Almenys una bona notícia

Una imatge d'una torre. (Foto: minyons de Terrassa)

La Unesco ha declarat els castells Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, durant la cinquena sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial celebrada al Kenyatta International Conference Centre de Nairobi (Kenya).
 
La Unesco ha destacat que els castells “són percebuts pels catalans com a part integrant de la seva identitat cultural” i proporcionen “un sentit de continuïtat, cohesió social i solidaritat”.
 
Just abans dels castells, el Comitè ha decidit incloure també a la Llista Representativa el flamenc i el cant de la Sibil·la. Per defensar la candidatura dels castells, ha anat a Nairobi una delegació catalana encapçalada pel president de Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

També han viatjat a la capital de Kenya el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Miquel Botella, el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, l’editor de la revista Castells, Jordi Roigé, i el cap del departament de Patrimoni del Centre Unesco de Catalunya, Lluís Garcia Petit.
 
La Unesco també ha assenyalat que la inclusió dels castells a la Llista Representativa “pot promoure el patrimoni cultural immaterial, de manera que reforci la cohesió social i fomenti el respecte pel diàleg cultural i la creativitat humana”. La Unesco ha indicat també que la candidatura ha estat elaborada mitjançant un procés de consulta i cooperació amb els castellers.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#27 per moncho, barcelona, 18/11/2010 - 01:56

Per començar tu no has pagat res, en tot cas els ciutadans del Principat amb els nostres impostos. Però suposo que deus pensar el mateix del Flamenco que també han estat declarats Patrimoni de la Humanitat. Però això no ho criticaràs, això demostra la teva catalanofòbia. Enhorabona Castellers!

#26 bububububuub, bcn, 17/11/2010 - 14:49

no entiendo el tiutlar que es una buena noticia 'al menos'

#25 MARC-SABATES.COM, BARCELONA NACIO CATALANA //*//, 17/11/2010 - 14:36

INDEPENDENCIA AMB JOAN LAPORTA

#24 Moncho, Alcudia, 17/11/2010 - 12:42

Aquest viatge d'aquests paios, que ens ha costat? Algú ho sap?.
Abans es deia no amb el meu vot, ara es pot dir: no amb els meus diners

#23 a ver cuándo nos dais las gracias, bcn, 17/11/2010 - 09:20

que por cierto ha sido España, que sí es nació y tiene representación en la Unesco, la que ha llevado tood el papeleo y ha presionado para que flamcon, sibil·la y 'castillos humanos', sean distinguidos. España, no Carod. Gracias España, esa gran madre que a todos acoge