Cultura · 28 de Març de 2017. 12:16h.

"Als caps de Junts pel Sí els hi convindria que hi hagués un parell de morts"

Félix de Azúa: "estan acabats, han arribat al final del camí i no poden seguir endavant"

"Als caps de Junts pel Sí els hi convindria que hi hagués un parell de morts"

Félix de Azúa

El filòsof i membre de la RAE, Félix de Azúa, afirma en una entrevista a Crónica Global que "als caps de Junts pel Sí els convindria que hi hagués un parell de morts". "Si hi hagués 30 morts estarien perduts, però si hagués 3 o 4 els facilitaria seguir en el poder", afegeix.

"En aquest moment, els que porten la independència endavant són uns tipus que estan vorejant la violència, usen mètodes de la kale borroka i són amics dels etarres", indica. "La CUP ja ha avisat que si els burgesets de Convergència no els obeeixen sortiran al carrer i aniran a les braves. De fet, avui [per ahir] ja han iniciat el matonisme davant de la seu del PP de Barcelona", recorda.

"D'altra banda, als caps de Junts pel Sí els convindria que hi hagués un parell de morts. Ells estan acabats, han arribat al final del camí i no poden seguir endavant. Saben que seran sistemàticament inhabilitats i ja poden anar fent el pallasso, que es queden sense poder", considera.

"El recorregut ha acabat i l'única manera de sortir, sense anar directament a l'atur o a alguna de les empreses dels que els financen, és que hi hagi violència. Si hi hagués 30 morts estarien perduts, però si hagués 3 o 4 això els facilitaria seguir en el poder", afegeix.

Azúa diu que aquests morts els hi vindrien molt bé "perquè l'Administració central es veuria obligada a intervenir. Fins ara han fet tot el possible per no intervenir, però ho haurien de fer. Això salvaria als nacionalistes". El membre de la RAE parla de "venjança personal entre ciutadans enfrontats". "El que pot passar a Catalunya no és un GAL. En tot cas, un GAL dels altres. Els que desitjarien tenir morts al carrer són els que han acabat el seu recorregut. No l'Estat", remarca.

Quan li recorden que "a Catalunya no ha passat res semblant", el filòsof respon "que l'hi diguin a Boadella que li van tallar dos arbres de casa seva, com dient, ‘el pròxim són els vostres colls'. Però és cert que se'ls està esgotant el discurs. Quan s'adonin que ja està esgotat hauran de canviar d'estratègia".

"Alguns, com Artur Mas, saben que en el moment que s'acabés el nacionalisme acabarien a la presó. Tot l'independentisme català està devorat per la corrupció i el clientelisme. Aquesta és la vergonya de la CUP, que un partit que diu ser d'esquerres estigui col·laborant amb la corrupció més gran que hi ha hagut a Catalunya, més gran que la de Porcioles i la de Franco", critica.

Azúa explica que va marxar de Catalunya "per raons estrictament polítiques. Sóc un exiliat polític. Hi ha molts més exiliats polítics catalans del que es creu. Moltíssims. Però a Catalunya tot és secret, no hi ha mai manera d'assabentar de res. Totes les informacions oficials de Catalunya no es poden prendre seriosament, són com les de l'URSS".

"Tinc centenars d'amics que estan desitjant anar-se'n, però no poden per treball o circumstàncies familiars. Jo me'n vaig anar perquè no volia que la meva filla fos educada en l'odi a Espanya. A Catalunya tota l'educació té com a principal finalitat la lleialtat al règim. Són exactament com els professors de l'època de Franco. Jo no estava disposat a que van fer això amb la meva filla", assenyala.

"Ho havíem pensat moltes vegades, però fins que no va néixer la meva filla no ens decidim. Jo tenia una caseta en un poble de l'Empordà i estàvem molt bé. Érem uns 50 veïns. Quan va començar tot l'assumpte de la independència es van començar a posar impertinents i un bon dia en el meu cotxe ple de pols va despertar escrit sobre el vidre Puta Espanya. En aquell moment vam decidir que no podíem seguir allà", conclou.

71 Comentaris

Publicitat
#35 egarcat, Blanes, 29/03/2017 - 10:36

Aquet Burdagás es axó un burdagás al servei dels inquisidos i asaltadors escanyols que van aconquerir Catalunya per la forsa de las armas PALLÚS no ni per claudicasió ni per rendisio sino per invasó dieuli axó al poble i que el poble segons las lleis internasionals TÉ dret a soliçitar La seva I

#34 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 29/03/2017 - 08:36

"Del Madrid el que no m'agrada és veure a la llotja les personalitats que hi ha i com mouen els fils. La persona que va imputar a Messi i Neymar i té un tracte diferent amb Cristiano està a la llotja"

Gerard Piqué

#34.1 pepe.----, andorra, 29/03/2017 - 11:10

la mentira es un arma politica - Lenin, el gabacho de perpiñan....

#34.2 JUANICO, Barcelona, 30/03/2017 - 08:47

A #34.1A jordi perpiñà se le pueden recrumonar muchas cosas, igual que a Gerard Piquè, pero negar la realidad es justamente lo que haces, y tu mentira no se hará realidad.

Sigue jugando al teto.

#33 jau, Mataró, 29/03/2017 - 08:21

Aquest individu odia tant Catalunya i als catalans, que seria el primer de posar els tancs a la Diagonal. I se'n moriria de ganes de ser ell el que disparés. Sort que ja ha marxat i esperem que no torni.

#30 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 28/03/2017 - 21:47

Eurodiputats internacionals porten a la UE la discriminació al català al Prat.

#30.1 pepe.----, andorra, 29/03/2017 - 11:12

la verdad es q el profe iba de listo y se puso a insultar a los maderos en catalan pensando q no lo hablaban, y cuando llego a enseñarlo se encontro con q si q lo hablaban. Por supuesto q dice q es por el catalan, pero todos los q curran en el aeropuerto saben q el profe este, es un mentiroso y un falso

#29 Karhu, Bcn, 28/03/2017 - 20:48

Mentiders i mania de dir que odiem espanya. La setmana que ve nire a albacete i em moro de ganes de nar a sopar per la ciutat i poguerbsortir pel seu centre. No saben que inventar. Odiem el tracte politic institucional i de prensa, i aixo es merit seu

#29.1 Pepón, BCN, 28/03/2017 - 23:02

Habla por ti pero negar la realidad no soluciona los problemas y yo conozco mucha gente que tiene un odio y un desprecio insano por lo español. También conozco otros que lo tienen por lo catalán.

#29.2 pepe.----, andorra, 29/03/2017 - 11:13

seras el unico, todos los separatas q tengo la desgracia de conocer son hispanofobos hasta el tuetano.

#29.3 JUANICO, Barcelona, 30/03/2017 - 08:51

No serás tu también separata y no te has enterao ?

O los extremeños se tocan.

Claro que hay hispanófobos, y catalanófobos, pero por suerte sóis minoria.