Cultura · 8 de Març de 2013. 15:10h.

"Amb la independència s'acabaran els partits nacionalistes"

Josep Ramoneda admet que "com a antinacionalista m'interessa l'Estat propi"

"Amb la independència s'acabaran els partits nacionalistes"

Ramoneda

El filòsof Josep Ramoneda, en una entrevista al Diari de Girona, explica que "si algú em proposa que el meu país tingui Estat propi, em costa respondre res més que sí. En segon lloc, m'interessa com a antinacionalista, perquè amb la independència ja no hi hauria partits nacionalistes que decideixin qui son els bons i qui els dolents".

Ramoneda, d'altra banda, considera que "o la justícia accelera el cas Urdangarin i el condemna ràpid, o el Rei haurà d'abdicar i posarà en perill el futur de la monarquia". Respecte a la proposta d'abdicació de Pere Navarro considera que "són pintorescos el moment i el lloc escollits, però la petició no em sembla desgavellada".

"Admet una lectura republicana i altra monàrquica, perquè l'abdicació dóna continuïtat a la corona", indica. El filòsof adverteix finalment que "part de les elits conservadores estan cansades de l'immobilisme de Rajoy i tenen ganes de moure'l de la cadira".

Publicitat
Publicitat

67 Comentaris

Publicitat
#36 Ciudadano x, Barçalunya (Qatar Foundation), 11/03/2013 - 12:57

El nacionalismo no solo no desaparecerá sino que se amplificará enormemente porque habrá un estado permanente de control y sospecha sobre quién puede desestabilizar el rebaño o quién no pertenece a él. Se levantarán monumentos y símbolos para intentar tapar el pasado.

#36.1 Francesc, Barcelona, 11/03/2013 - 16:57

Demagògia. No s'acabaran els nacionalisme perquè els nacionalismes han existit sempre i existiran sempre, perquè és una característica humana. Quan Catalunya sigui independent, hi haurà el partit nacionalista castelllanoespanyol a Catalaunya: Ciutadans. (i el PP.)

#35 Éste es, filósofo?, 10/03/2013 - 11:10

Eso de que los nacionalistas desaparecerán denota tal ingenuidad que casi provoca risa.

#34 Ramon, afarta'm i digue'm moro, com la Rahola, 09/03/2013 - 13:18

Nontenc de què es queixa, en Ramoneda... ell rai, que pot treballar (és un dir, seria millor posar cobrar) d'Ecscaña, Catalunya, Israel o dels tres alhora

#33 Santi, Cabrils, 09/03/2013 - 11:17

Hacía tiempo que no oía a nadie decir una gansada tan grande como la dicha por Ramoneda en esta noticia al respecto del cocido nacional-catalanista. Solo hay que utilizar el sentido común para ver las cosas como son. La utopía estúpida tiene poco recorrido y mucho gasto inútil para el ciudadano

#33.1 Francesc, Barcelona, 11/03/2013 - 17:02

A Catalunya, amb la independència, hi haurà el brou castellano/espanyolista com a partit nacionalista espanyol. Més clar, l'aigua. I serà molt respectable. Respectable quan es desdigueu d'una vegada de la demagògia. I, vaja, tindreu el PSOE al darrera, com ja teniu... No enganyeu.

#33.2 Francesc, Barcelona, 11/03/2013 - 17:06

La resta de catalans serem ciutadans nacionals. Com en qualsevol país. Sense d'haven de damanar i donar explicacions per exercir la nostra catalanitat d'una manera natural com fan plonesos, portuguesos etc...

#32 pep, manresa, 09/03/2013 - 11:05

En fi, coses dels filòsofs, el què importa és que tinguem un estat propi, llavors hi seguira havent nacionalistes, antinacionalistes, hipòcrites que es faran dir no-nacionalistes, anarquistes, comunistes, liberals, etc.
El què no hi hauran seran independentistes, afortunadament no caldrà