Publicitat
Cultura · 12 d'Abril de 2021. 14:45h.

Amb un lliri a la mà

Un llibre equipara Puigdemont a "un venedor de lliris"

Amb un lliri a la mà

L'editorial Pagès Editors acaba de publicar el llibre del periodista sabadellenc Víctor Colomer "Contes Tristos del Procés", guanyador del Premi de Narrativa de l'Ametlla de Mar 2020; que està format per tretze relats de política catalana i cada un d'ells està inspirat en un clàssic de la literatura universal. L'autor diu que "és una reflexió, més profunda del que aparenta, sobre allò que ha dut el moviment independentista a l'actual estat de tristesa crònica".

Colomer el defineix com "un llibre satíric sobre els protagonistes del procés" com els expresidents Carles Puigdemont i Quim Torra o l'exvicepresident Oriol Junqueras, entre d'altres. El llibre és "un retrat de tres sentiments congènits, viscerals i històrics: la catalanofòbia dels estaments castellans, la mesquinesa dels polítics catalans i la prudència del poble català".

L'escriptor ens descobreix a un Carles Puigdemont protagonista d'un relat de Jorge Luis Borges: "un venedor de lliris a l'engròs, anomenat Carles Puigdemont, irromp en el famós relat de Jorge Luis Borges, El Otro, i té una amigable conversa amb el seu jo de trenta anys enrere". Un altre explica com "el rector de Santpedor, mossèn Oriol, intenta frenar un eixelebrat timbaler del Bruch, transformat en el timbaler de llauna de Günter Grass, perquè no lluiti contra els francesos".

També trobem a Jordi Cuixart a La Taronja Mecànica d'Anthony Burgess perquè, segons ell, és l'escenari ideal per aplicar una teràpia de xoc al Jordi, un pres amb una distorsió cognitiva tan perillosa que no es penedeix d'haver amenaçat el jutge amb aquell ''ho tornarem a fer'". Altres protagonistes dels contes són l'expresident Quim Torra, que apareix com a Jesucrist en l'Evangeli Segons Sant Mateu, o un madrileny que es desperta convertit "en un català repugnant" a La Metamorfosi de Kafka.

Víctor Colomer Miralbell (Barcelona, 1956) va ser periodista de Diari de Sabadell de 1980 a 2015. Durant trenta-tres anys ha entrevistat més de 7.000 persones en la secció Cara a Cara. S'especialitza en la cerca de referents sabadellencs al món i mundials a Sabadell en l'esperit de "glocalisme", que caracteritza tota la seva obra.

Amb aquest esperit, l'any 2012 publica el llibre de fotomuntatges "Sabadell imaginari" i, el 2015, "El Llibre de les Meravelles", una ficció irònica en imatges sobre la triomfant Catalunya independent. Entre 2015 i 2020 publica calendaris de fotomuntatges de cinema clàssic de Madrid, Barcelona i Girona. El 2019 publica, només online, la biografia de l'exorcista Antonio Jiménez, "El Cazador de Espíritus".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 a por Puchi, Barcelona, 13/04/2021 - 09:49

Ojalá se te pueda echar el guante pronto a ti y al Comín de las narices y os paseis muchos años en la cárcel. Mereceis el castigo más severo que permitan nuestras leyes.

#7 Pipistrello, Tabàrnia , 13/04/2021 - 09:28

N’estic tip de la cantarella aquesta de la catalanofòbia. Podem començar a parlar de la hispanofòbia/castellanofòbia latent i cada cop més desacomplexada que hi ha a Catalunya? Podem parlar d’unes elits tribalistes que ens (des)governen i que menyspreen i odien la meitat de la població pels seus orígens i la seva llengua? Ja n’hi ha prou, c

#7.1 Escudella barrejada, Barna, 13/04/2021 - 13:29

Tinc alguns amics i coneguts que pateien un odi sense límits a tot el que sigui d'origen espanyol, casualment molts d'ells tenen cognoms no massa catalans acabats en Z. la qual cosa per si mateixa no tindría importància de no ser pel seu antiespanyolisme.

#6 BEJOTA, bcn, 12/04/2021 - 21:00

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"
TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F
El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les i

#5 Marcial, Santa Coloma, 12/04/2021 - 18:58

Ese libro lo peta entre la comunidad etnolazi. Unos castellanos malísssimos frente a un humillado pueblo catalán. El más alocado, el tamborilero del bruc o un preso desafiante, son frenados por unos líderes cobardes que solo reparten lirios. Un desolador popurrí con torra, el hijo de dios, repartiendo bendiciones. A catalanes repugnantes.

#4 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 12/04/2021 - 18:18

Está claro que hay muchos a los que les agradaría llevar flores a Puigdemont, igual que hacen con Casanova, Macià y Companys.