Publicitat
Cultura · 26 de Febrer de 2011. 13:14h.

Amor als clàssics

La nova editorial Edicions de la Ela Geminada surt al carrer amb autors com Rilke

Amor als clàssics

D'esquerra a dreta: Ramon Alcoberro, Joan M. del Pozo i Oriol Ponsatí-Murlà

Les lletres catalanes compten amb una nova editorial, Edicions de la Ela Geminada, que es presenta amb la voluntat de publicar obres de fons, traduccions i originals, tant d'autors catalans com estrangers. Consta de dues col·leccions: Trivium i Quadrivium, sota la direcció editorial d'Oriol Ponsatí-Murlà. Blai Gasull (biblioteca Just M. Casero), Antoni Martí Monterde (UB) i Xavier Pla (UdG) formen part del consell editorial de la col·lecció Trivium, mentre que el consell editorial de Quadrivium està format per Josep-Maria Terricabras i Joan Vergés, ambdós de la Universitat de Girona.

Trivium té com a objectiu la publicació de llibres de ficció (novel·la, narrativa, poesia...), tant d'autors estrangers com d'autors catalans clàssics i contemporanis, mentre que Quadrivum té com a objectiu reeditar obres de no ficció: assaig, especialment filosòfic, tant d'autors clàssics com contemporanis. Els Poemes Francesos de Rainer Maria Rilke és l'obra que Trivium  farà servir per presentar-se en societat, mentre que Breviari dels poítics del Cardenal Mazzarino és el primer títol de Quadrium, que ja prepara Sobre la veritat i mentida en sentit extramoral, de Friedrich Nietzsche, Temperaments filosòfics, de Peter Sloterdijk, i De Tales a Demòcrit, amb traducció de Joan Ferrer Gràcia.

Oriol Ponsatí-Murlà (Figueres, 1978). Doctor en Filosofia per la Universitat de Girona i professor associat de Filosofia Antiga d'aquesta mateixa universitat des del 2008. Director de publicacions d'Accent Editorial (2007-2010). Ha traduït al català obres de Denis Diderot (El nebot de Rameau), Igor Stravinski (Poètica musical), Gianni Vattimo (Ecce comu) o Michael Nyman (Música experimental).  Recentment, ha editat part del llegat oral del poeta Gabriel Ferrater (Tres prosistes. Empúries, 2010). Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació com El Punt, El País o Revista de Girona i, actualment, escriu cada setmana a l'edició de Girona de La Vanguardia.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 GuillemS, Barcelona, 03/03/2011 - 10:03

@Kropotkin el fet que usis com a pseud? el nom d'un pensador m?o menys il·lustre no fa que les teves aportacions deixin de ser detritus orals.
Si una llengua minoritzada, com el catal?necessita ajuda ?per a poder competir en condicions d'igualtat. Q?ionar a?put a darwinisme social.

#6 Kropotkin, Vic, 27/02/2011 - 20:51

¿Y cuanto nos cuesta esto en subvenciones de la Generalitat?

#5 Carles, GIRONA, 27/02/2011 - 12:19

Enhorabona i endavant, Oriol!

#4 Luis, barcelona, 26/02/2011 - 20:37

Será subvencionada?
En aquetos temps que corren. Si no els vuidan el sac, no en farán ni cinc de calaix

#3 Karl57, Barcelona, 26/02/2011 - 18:38

Celebro aquesta notícia. El Catalan és una llengua digna de grans clàssics. Espero que tingui molt èxit i que els Catalans usin aquesta oportunitat. En hora bona.