Publicitat
Cultura · 24 d'Abril de 2009. 13:18h.

"Aquest senyor s'ha enriquit amb diner públic"

Rahola denuncia un presumpte tracte de favor del Govern a García Prieto i la Feria de Abril

La col·laboradora d'Els Matins de TV3, Pilar Rahola, ha criticat les subvencions de la Generalitat a la Feria d'Abril i ha acusat el president Francisco Garcia Prieto. "És el de sempre, un senyor amb un negoci privat que no se sap ben bé per què rep molt diner públic", ha denunciat. "És el xiringuito que munta el senyor Garcia Prieto gràcies al qual s'ha enriquit, que té monopoli amb productes, que fa el que vol, però en canvi l'hem de subvencionar perquè representa no se sap què", ha afegit.

Rahola considera que "García Prieto ha aconseguit viure d'una gran mentida: que ell representa la cultura andalusa a Catalunya". També ha condemnat que "tots els polítics han desfilat perquè si no no eren sensibles. Si un no hi és, en Prieto posa falta". "Això és un negoci que es munta el Prieto", ha insistit.

La periodista lamenta que "tenim una cagarel·la de polítics que per no perdre un vot, vinga a fotre-li diner públic. Diner públic que no destinem a cap altre declaració cultural". "Les representacions catalanes d'origen estan deixades de la mà de Déu: aquest país veurà com desapareix la sardana, i la Cobla Nacional de Catalunya no té dotació pressupostària", ha recordat.

"És una barbaritat que a Garcia Prieto se'l converteixi en reietó d'una moguda i fa el que vol. En canvi li paguem nosaltres tota aquesta moguda", ha apuntat Pilar Rahola, a més de preguntar-se "com és possible que permanentment li estem pagant un negoci privat?. Ja n'hi ha prou d'això".

"El conseller Castells acaba de dir que està absolutament empobrit, i en una situació de crisi amb un 16% d'atur, fotrem una quantitat de diners brutals perquè aquest senyor es faci més ric: això és la Feria de Abril", ha sentenciat.

García Prieto, entrevistat per TV3
Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#43 xavi, bcn, 25/04/2009 - 18:33

si k es llençar calers, com les subvencions a la plataforma pro seleccions, omnium, i moltes entitats pancatalanistes mes

#42 Tallaferro, Girona, 25/04/2009 - 17:40

És el de sempre. Ens falten polítics valents. La nostra cultura pot anar per terra, és igual. Donem diners als altres perquè se sentin còmodes. Aviat subvencionarem mesquites, llibres en àrab (a la meva escola ja n'hi han) i el que convingui.

#41 Francesc, Bacelona, 25/04/2009 - 17:34

Això de les immenses subvencions a la Fira d'Abril ho trobo escandalós. Dit pel broc gros, el missatge amagat sembla haver estat: "o em dónes molts calers o sinó trec els andalusos al carrer i muntem un conflicte civil". Xantatge emocional, vaja.

#40 Alfons Ferran, Solsona, 25/04/2009 - 17:13

El Cuní també és líder d'audiència i s'ha enriquit gràcies al diner públic.

#39 Pinotxo, Vidrà, 25/04/2009 - 16:06

Aixó de la Feria d´Abril, be a ser com la monarquia, que ens costa molts diners, sobretiot la segona, però son intocables. Es com un pou sense fons,aliè a la crísis. Hi ha molta gent implicada sense cap vergonya.Quina vergonya polítics.