Publicitat
Cultura · 18 d'Octubre de 2010. 21:02h.

Atac de cor mentre ballava una sardana

Mor la compositora de sardanes Dolors Viladrich

Atac de cor mentre ballava una sardana

Dolors Viladrich, en una foto d'arxiu

La compositora de sardanes Dolors Viladrich ha mort aquest diumenge a l’Hospital Josep Trueta de Girona després de patir un atac de cor mentre ballava sardanes al 35è Aplec de l’Escala el dia abans.
 
Viladrich era una de les compositores més conegudes dins del món de la sardana i representava l’inici de tota una generació de dones compositores que s’han anat fent lloc de mica en mica en el terreny de la composició de la música per a cobla. Acostumats a sentir noms d’homes com a autors, Dolors n’era una de les pioneres entre les dones compositores.
 
Autora de 20 sardanes catalogades, les seves peces estan dedicades a entitats, persones i familiars i desprenen unes melodies i una intensitat de viure que demostren la seva espontaneïtat. Les sardanes Anna Maria i Per a tu Joan van quedar finalistes al concurs La Sardana de L’Any a les edicions del 2005, al Palau de la Música Catalana de Barcelona i 2009, a l’Auditori de Girona. La seva darrera sardana es va estrenar el passat 25 de juliol, a l’Aplec de Palamós i portava per títol El garbí de Palamós.
 
Nascuda l’any 1936 i filla de músics, no va introduir-se debò al món musical fins el 1994 quan, per causa d’una prejubilació va emprendre i perfeccionar els estudis a l'escola Esclat de Manresa. Posteriorment va començar a comprendre i perfeccionar la seva tècnica gràcies a Marcel Artiaga, músic de la cobla Montgrins. El funeral serà a la parròquia de la Sagrada Família de Manresa aquest dimarts a les 10.00.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Corona de Aragón, güesca, 19/10/2010 - 16:08

No me extraña.¿ A que jode hacer chistes con cosas de estas?.No quieras para ti...Bienes de Aragón para Aragón

#1 Ciutadà català, Catalunya Lliure, 19/10/2010 - 13:48

Descansi en pau.