Cultura · 27 de Febrer de 2012. 15:50h.

Ausiàs Marc està de moda

Les fundacions Lluís Carulla i Baleària signen un conveni per difondre els clàssics catalans

Ausiàs Marc està de moda

Els representants de les fundacions Carulla i Baleària, en la signatura de l'acord

La Fundació Lluís Carulla i la Fundació Baleària han arribat a un acord per augmentar la difusió dels autors literaris medievals catalans. Carles Duarte, director de la Carulla, i Ricard Pérez Ivars, gerent de la Baleària, han signat el conveni a Barcelona.

La primera concreció de l'acord serà la realització d’unes jornades al Centre Cultural Es Polvorí, d’Eivissa, gestionat per la Fundació Baleària, per tal de presentar-hi la plataforma Amics d’Els Clàssics i els quatre primers volums de la col·lecció Tast de Clàssics, d’Editorial Barcino, segell editorial de la Fundació Lluís Carulla.
 
Es preveu que el dia 12 de maig es presentin a Es Polvorí Una tria d’Ausiàs March i Jesús i les dones, d’Isabel de Villena, amb la participació dels autors d’aquestes adaptacions al llenguatge modern, Josep Piera i Marta Pessarrodona, respectivament.

L’altre acte serà el 26 de maig, en què es presentaran Poesia de Jordi de Sant Jordi, en versió de Carles Duarte, i El somni de Bernat Metge, en versió d’Alba Dedeu. L’acte anirà a càrrec de Duarte i d’Isidor Marí. Les jornades comptaran amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Eivissencs.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Walzer, BCN, 27/02/2012 - 17:41

Clàssiscs catalans? Ausiàs Marc era de Gandia, no català. Clàssics de literatura catalana, sí.

#1.1 Rezlaw, Rvl, 28/02/2012 - 13:53

I Gandia no es troba dins de Catalunya? Quina Catalunya? L'autèntica (altrament mal dita Països Catalans)? O la que ens han imposat els conqueridors (la comunidad autónoma de Cataluña)?