Publicitat
Cultura · 22 d'Octubre de 2009. 15:15h.

Ava Gardner anomenava Fraga "el señor Bragas"

L'aleshores ministre de Franco li va reclamar un milió de dòlars en "impuestos impagados"

Ava Gardner anomenava Fraga "el señor Bragas"

Fraga, amb Francisco Franco

La versió donada pel president honorífic del PP, Manuel Fraga, sobre la seva relació amb Ava Gardner, xoca frontalment amb la qual es descriu en 'La Diosa Descalza', llibre de Joan Carles Prats editat per JC Clementine. Fraga va assegurar dias enrere en El Faro de Vigo que va ser ell qui va rebutjar anar a prendre unes copes amb Gardner per estar "molt ocupat".

Tot i això, a l'obra de Prats s'explica que una de les raons per la qual l'actriu va abandonar Espanya "va ser el tema econòmic". "El govern espanyol va notificar a l'actriu que els seus impostos impagats a Espanya ascendien a la suma gens despreciable d'un milió de dòlars. Ava, escandalitzada per la xifra, va informar al seu agent financer, Morgan Maree, qui va presentar al govern espanyol les factures de les despeses millonàries d'Ava des que va arribar a Espanya, i va al·legar que la publicitat que Ava aportava al país valia més que la quantitat exigida".

"L'aleshores ministre d'Informació i Turisme, Don Manuel Fraga Iribarne -a qui Ava anoemnava despectivament 'el senyor Bragas'- va ser l'encarregat de portar endavant la demanda. Després d'una agra disputa entre tots dos, Ava va haver d'abandonar Espanya, traslladant-se a Londres. Temia que el govern espanyol pogués abalançar-se sobre ella exigint-li el pagament d'aquests impostos, i li feia por la idea d'acabar en un judici en el qual tenia, sens dubte, totes les de perdre".

Aquest episodi també es recull en una altra biografia posterior d'Ava Gardner, titulada 'Ava Gardner en España: Beberse la vida', escrita pel periodista Marcos Ordoñez i editada per Aguilar.

Llegir fragment de 'La Diosa Descalza'

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat