Publicitat
Cultura · 19 de Gener de 2010. 15:39h.

'Avatar' incita a la revolució?

Xina es planteja prohibir la pel·lícula perquè "incita a la revolució i a la violència"

'Avatar' incita a la revolució?

Un fotograma d''Avatar'

Xina està estudiant treure 'Avatar' de la majoria dels cinemes, malgrat les llargues cues que formen en cada sessió, per a obrir-li camí a una pel·lícula més patriòtica que els censors consideren molt més apropiada per al seu públic, una sobre la vida de Confucio, segons publica 'The Times'.

La decisió neix dels nervis que han sorgit en el Govern perquè molts xinesos han creat una relació entre la difícil situació dels Na'vi veure en la pel·lícula, que s'enfronten a ser expatriats de les seves terres, amb els ciutadans que sofrixen sovint brutals desnonaments pels desenvolupaments immobiliaris.

El diari 'Daily Apple' de Hong Kong ha assegurat que el grup Xinesa Film, controlat per l'estat, havia donat instruccions a tots els cinemes de parar l'exhibició de 'Avatar' a partir del pròxim 23 de gener.

"Segons s'ha informat, les autoritats tenen dues raons per al control de 'Avatar': primer, ha guanyat molts diners i ha copat una part del mercat de les pel·lícules nacionals; i segon, perquè podria incitar a la revolució i a la violència a l'audiència".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Saprissa, Sants, 20/01/2010 - 08:33

no se jo q pensaran els yankees d'aquesta pelicul-la clarament al-lusiva a la conquesta de america i masacre dels natius americans comunment coneguts com a indis.El señor Cameron no se si sabrà q a la vida real la "peli"acaba fatal.

#7 Lluís, Tortosa, 19/01/2010 - 20:24

Josep de Barcelona, que siguis incapaç d'analitzar ideològicament una pel·lícula no significa que els altres, per exemple el Vaticà, estiguin equivocats. I no posis el Vaticà i la Xina al mateix sac, perquè és absolutament ridícul per irreflexiu.

#6 Muñoz, Badalona, 19/01/2010 - 19:07

I llavors hem de suportar que surti un xinés a la televisió parlant en llengua castellana criticant el que fem malament els catalans quan ells tenen un país que, ara per ara, fa misèria.

Xinesos, arregleu ja la dictadura que hi ha allà.

#5 Josep, Barcelona, 19/01/2010 - 18:01

Entre el Vaticà que hi veu ateïsme i ecologisme com a religió i els xinesos que creuen que incita a la revolució li estan fent una magnífica propaganda al que és una simple pel.lícula. Estan tots guillats.

#4 Lluís, Tortosa, 19/01/2010 - 17:13

Avatar no incita a la revolució; peró sí que cal anar amb compte amb la ideologia panteista que proposa Cameron.