Publicitat
Cultura · 2 d'Abril de 2022. 18:07h.

"Barcelona té un deute molt gran amb Carmen Balcells"

Carme Riera, escriptora: "La cultura és la germana petita, innocent i tarada de totes les possibilitats que hi ha a la ciutat"

"Barcelona té un deute molt gran amb Carmen Balcells"

L'escriptora i acadèmica de la llengua Carme Riera ha lamentat –en declaracions al programa Converses de Cope Catalunya i Andorra– el poc reconeixement que Barcelona ha tingut amb l'agent literària Carmen Balcells.

Carme Riera considera que la capital catalana "té un deute molt gran amb ell, perquè va posar la ciutat al mapa". "Gràcies a ella tothom volia venir a Barcelona, va catapultar la ciutat al món,
posant-la com a gran referent literari", ha afegit.

L'escriptora considera que "és una llàstima que Carmen Balcells no tingui a la ciutat, a Barcelona, un carrer o un edifici amb el seu nom". Riera ha recordat que Balcells volia que Barcelona fos la seu d'un gran centre cultural, batejat com a Barcelona Latinitatis Pàtria, en què "podrien estar els arxius de molts escriptors i que oferís l'oportunitat a tots aquells que es dediquen a la investigació”.

Actualment, Riera explica que "no veig que hi hagi un interès per part de les autoritats, ni tampoc per part de la societat civil per la cultura". Considera que "la cultura és la germana petita, innocent i tarada de totes les possibilitats que hi ha a la ciutat".

L'escriptora ha assegurat que Barcelona "pot ser la capital dels mòbils, o la capital de la Copa d'Amèrica" però els veu com "uns esdeveniments que tenen poc a veure amb la cultura".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Tirant, Bcn, 03/04/2022 - 10:08

No es pot estar més d'acord amb Riera. Un carrer dedicat a la Balcells? ... Coneixent la seva feina i tarannà ho dubto tot i ser dona... Si al geni mundial de la pintura surrealista, Salvador Dalí, l'ajuntament no se la dedica... Per què? ... Tots sabem el motiu sectari, nan i miserable.

#3 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 02/04/2022 - 21:30

¿Cómo, que quería que Barcelona fuera la sede de un gran centro cultural, la Barcelona Latinitatis Patria? ¿Latinitis? uy uy uy. ¿Y que todo el mundo quería venir a Barcelona? Quienes, aquellos amigos suyos sudamericanos que ni chapurreaban la "propia" .... No fotem, no fotem.

#2 Onofre de Dip, Barcelona, 02/04/2022 - 21:25

Carme Riera es una de esas pocas personas que actualmente salvan el prestigio de la cultura catalana.

#1 Lula, Mad, 02/04/2022 - 20:30

Algo más que acabará en Madrid... es que ni una calle a su nombre...¿no se estaban femenizando las calles? ¿Hay calle Montserrat Caballé al final?