Publicitat
Cultura · 1 de Juliol de 2014. 15:54h.

Batalla legal pels 'Papers'

El Govern aprova interposar demandes per aconseguir la restitució total

Batalla legal pels 'Papers'

Mascarell, en una imatge d'arxiu

El Govern ha aprovat interposar les accions legals corresponents per impugnar les resolucions o acords de l’Administració General de l’Estat, o els seus organismes vinculats, que impedeixin la restitució a la Generalitat de la documentació confiscada a Catalunya amb motiu de la Guerra Civil, documentació custodiada a l’Arxiu General de la Guerra Civil Espanyola, a Salamanca, i que encara resta pendent de traspàs per part del  Ministeri de Cultura.
 
El Govern també ha aprovat apel·lar, si escau, als organismes internacionals pertinents per obtenir la seva empara per fer efectiva la restitució dels documents confiscats, coneguts com els “papers de Salamanca”, als seus legítims titulars. "Aquest acords són a causa de l’anunci del Ministeri de Cultura que el Govern espanyol no transferirà a la Generalitat la resta de documents catalans pendents de traspàs i atès que aquest fet comporta l’incompliment de la Llei", indiquen.
 
"La Llei estableix que l’Estat ha de transferir a la Generalitat els documents, fons documentals i altres efectes, confiscats a Catalunya a persones naturals o jurídiques de caràcter privat, amb residència, domicili, delegació o seccions a Catalunya, per la Delegació de l’Estat per a la Recuperació de Documents", afegeixen.
 
D’acord amb la llei esmentada, "l’Estat ha de disposar les mesures necessàries per a l’efectiva posada a disposició de la Generalitat de tots els documents i efectes que han de ser restituïts, subrogant-se aquesta en tots els drets i obligacions de l’Estat".
 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat