Publicitat
Cultura · 21 de Setembre de 2013. 19:22h.

Bayona repassa Wert

"Sense cultura ni educació no anem enlloc"

Bayona repassa Wert

Bayona, amb Wert al fons (Foto: Montse Castillo)

El director de pel·lícules com Lo impossible o L'orfenat, Juan Antonio Bayona, ha aprofitat l'entrega del Premi Nacional de Cinematografia per retreure al ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, que "sense cultura ni educació no anem enlloc".

Bayona ha assegurat que a Espanya hi ha les "eines i el talent" però ha advertit que no se li treuen profit. Alerta que films com el seu podrien ser un miratge, ja que algunes de les empreses que hi van col·laborar han hagut de tancar o centenars de sales d'exhibició han desaparegut pel "greuge que ha suposat l'augment de l'IVA i la permissivitat amb què la pirateria es mou en aquest país".

Malgrat tot, s'ha mostrat content de saber que el cinema espanyol s'està obrint pas a pesar dels pressupostos i ha afirmat que "no anirem enlloc si no considerem l'educació i la cultura bases de la nostra societat".

El director ha agraït el premi principalment als seus pares, de qui ha dit que no van tenir l'oportunitat del dret fonamental d'estudiar però que es van gastar els pocs diners que tenien perquè els seus fills estudiessin ja que, ha conclòs, "l'educació no és una despesa, sinó una inversió".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat