Cultura · 2 d'Octubre de 2008. 17:48h.

Benach recomana Àngel Llàcer

El president del Parlament considera que el musical 'Què!' és "un nou miracle del teatre català"

Benach recomana Àngel Llàcer

Àngel Llàcer i Manu Guix presentant el musical (Foto del bloc d'Ernest Benach)

Ernest Benach, president del Parlament de Catalunya, va assistir aquest dimecres a l'estrena del musical Què!, dirigit per Àngel Llàcer i amb música de Manu Guix. Benach, en una entrada al seu bloc personal, afirma que "Què! és un musical, musical. Un musical autèntic vaja.  Manu Guix n’ha fet la música, Àlex Mañas el text i Àngel Llàcer la direcció. Un estol d’actors joves i de músics excel·lents, més els corresponents tècnics i els productors són els “culpables” d’aquest nou miracle del teatre català".

"L’obra és fresca, els actors i actrius molt joves i molt potents. Els músics de gran qualitat i el text prou interessant i actual. És evident que tota obra necessita rodatge i Què no n’és l’excepció i segur que s’han de polir coses, però realment que el musical en català torni a Barcelona és una gran notícia. Primer perquè és un gènere amb gran tradició a casa nostra, i les tradicions si no es mantenen s’acaben morint. I segon perquè no deixa de ser un pas més en la normalitat del català com a llengua de relació social", afegeix.

Benach explica que "la recomano especialment. La recomano per als adults, perquè potser els pot obrir una mica els ulls en relació a alguns aspectes, tòpics i mites de la joventut d’avui. I la recomano encara més als joves, perquè més enllà d’explicar una història de gent marginal, amb problemes socials, l’obra té la virtut de despullar alguns d’aquests prejudicis i tòpics que corren sobre els joves".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Kropotkin, Vic, 03/10/2008 - 15:08

Si, realmente elk nivel de la cultura catalana es increible. Y apenas con unos miles de millones de euros en subvenciones a inútiles totales.... Es extraordinario, hasta Benach se ha dado cuenta... Jua, jua, jua,...

#1 Oleguer, Sabadell, 02/10/2008 - 20:55

Visca la cultura catalana!!. Fora la prensa rosa!!