Cultura · 2 d'Agost de 2014. 18:32h.

Boadella compara els mitjans catalans amb "l'època de Franco"

El dramaturg afirma que a Catalunya hi ha "una epidèmia i paranoia antiespanyola"

Boadella compara els mitjans catalans amb "l'època de Franco"

Una imatge d'Albert Boadella (Foto: Teatros del Canal)

El dramaturg Albert Boadella ha comparat "tots" els mitjans de comunicació catalans amb "l'època de Franco". En una entrevista a La Gaceta, afirma que "la totalitat dels mitjans ha estat amb el règim, com en l'època de Franco".
 
Això, segons ell, ha significat la "contaminació total de les ments de la gent perquè no han tingut tampoc en algun dels mitjans una oposició" i lamenta que "ni tan sols la televisió espanyola del circuit català, que podia haver estat una opinió, almenys, amb sentit comú, ni tan sols ha fet aquest treball".
 
Albert Boadella ha insisitit que "els mitjans, tots, s'han sotmès al règim i comprenc que la ciutadania que no és molt dutxa en informació, òbviament s'ha empassat" i, en aquest sentit, ha manifestat que a Catalunya hi ha una "epidèmia i paranoia antiespanyola".
 
El dramaturg creu que si l’Estat espanyol no "actua sense complexos", el final d’aquesta història acabarà amb "la separació de Catalunya" perquè "no es pot lluitar contra dues generacions educades en l'odi a tot el que és espanyol".
 
Finalment, assenyala que la solució passa per que l’Estat "faci sentir als catalans que en formen part". "És una cosa que no han sentit des de la mort del dictador Franco, en el sentit estricte de l'aplicació de les lleis i que hi ha un Estat que té una força institucional, jurídica, econòmica i fins i tot militar", conclou.

Publicitat
Publicitat

95 Comentaris

Publicitat
#46 mireia, bcn, 06/08/2014 - 13:54

" la solució passa per que l?Estat "faci sentir als catalans que en formen part". això vol dir que ens dóna la raó perquè aquesta premisa no s´ha donat mai ni es dóna i per tant no ens sentim part d´espanya, catalanofòbia a part. Conseqüència lògica: poder votar i decidir.

#45 GUIM, Barcelona CATALUNYA, 05/08/2014 - 21:01

Suposo que en Boadella també hi ha inclòs
E-notícies, o no és un mitjà català? Imagino que en Boadella necessita escopir verí i fer demagògia perquè algú li faci cas. És carn de psicòleg.

#44 En Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI - COSTA BRAVA - CAT., 05/08/2014 - 20:28

No acabo d´entendre per que li fan tan de cas a aquest individu. Moltes vegades la culpa és dels mitjans catalans. Per que no l´ignoren?

#43 Tirant, Bcn, 04/08/2014 - 22:53

Les tertúlies a la televisió franquista, amb Arias Navarro de president del govern, eren més plurals que les de TV3 ... Recordo el programa La Clave, de JL Balbín, on debatien socialistes, monàrquics, comunistes, republicans, catalanistes, etc. Això és impensable a la TV3 d'avui ...

#42 Xipolleig, Barcelona, 04/08/2014 - 13:08

Boadella mai ha estat crític amb qui l'ha pagat, per això no diu mai un borrall sobre la corrupció a la Comunidad de Madrid.
Un aprenent de bufó subvencionat fins a les celles