Publicitat
Cultura · 14 de Febrer de 2012. 09:59h.

Boadella, contra Tàpies

"Hi ha algun ésser humà sense defectuositat visual o amb sentit comú a qui li agradi la seva obra?"

Boadella, contra Tàpies

Boadella, en una imatge del seu blog

El dramaturg Albert Boadella, en un apunt al seu bloc, lamenta, en referència a la mort de Tàpies, que "ni una sola de les portades o editorials ha tingut l'honestedat per expressar allò que tots pensen".

"Perquè… hi ha algun ésser humà sensible, culte, sensat, intel·ligent, sense defectuositat visual o simplement amb sentit comú, al qual li agradi Tàpies?", es pregunta.

"Òbviament, estem parlant de pintura. Una altra cosa és que per motius col·laterals o mimètics, el seu màrqueting hagi estimulat un augment d'exquisidesa en tots aquells que mostren el seu fervor, però aquí entraríem en el terreny de les patologies i els complexos", indica.

"Dir que les seves obres són la més genuïna representació del no-res, i a més, d'una res fàtua i pedant és arriscar-se a passar per un ancestre, un catet o un reaccionari. Precisament, aquesta ha estat la clau del seu gran èxit i no n'hi ha cap altra ".

"No obstant això, és únicament un èxit mediàtic, ja que tot i portar més de cinquanta anys venent-nos la seva obra vinculada al sinònim de llibertat, modernitat i progressia, admetran que al comú dels ciutadans segueix sense agradar-nos Tàpies i s'apunta a la mofa per poc que l'incitis. Si ho sabrem Joglars! ", afegeix.

"Que ningú em citi l'esbombat cas Van Gogh o Modigliani com a reconeixement tardà, perquè aquests pobres diables no van tenir mig segle de propaganda i diners del contribuent al seu servei per promocionar les obres", critica.

Publicitat
Publicitat

98 Comentaris

Publicitat
#70 Pere Ferrando, TARRAGONA CAPITAL, 16/02/2012 - 15:21

El fet es que l'art és tan subjectiu que fins hi tot ami em podria arribar a agradar el seu teatre

#69 Pere, Barcelona, 15/02/2012 - 22:26

A mi això de l'autoodi sempre m'ha sembalt un mite, però tinc que admetre que alguns personatges, entre ells en Boadella, veritablement la personifiquen.

#67 Magos, Barcelona, 15/02/2012 - 18:03

Aquest Boadella, és bufó del regne, no li arriba ni a la sola de la sabata a Tàpies. En Tàpies va treballar tota la vida per trobar un nou llenguatge propi i original. En Boadella, encara busca el seu ABC. Bé, de fet, l'ha trobat! És el pregoner oficial del diari ABC

#66 carles, vilafranca del penedès, 15/02/2012 - 17:34

Albert tens tota la raó, l'obra de Tàpies no té cap interès artístic, és un personatge que ha viscut més del marqueting i del seu teòric compromís polític. Qualsevol persona amb un mínim de criteri artístic la rebutja per buida, repetitiva i tècnicament precaria.

#66.1 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 16/02/2012 - 08:34

Esclar, deu ser que els museus d'art contemporani de tot el món no tenen un mínim de criteri artístic i per això exposen l'obra buida, repetitiva tècnicament precaria de Tàpies.
http://www.lavanguardia.com/ cultura/20120207/54249553011/m oma-dice-tapies-hero-arte-sigl o-xx.html

#64 Magos, Barcelona, 15/02/2012 - 15:53

En Boadella va fugir del clínic ajudat per tota una trama que se la va jugar per ell. Mai ho ha reconegut ni ha donat les gràcies. Va deixar abandonats als pròpis companys de teatre, també detinguts. Quan se li van acabar les idees i subvencions va acollir-se a faxislandia de Madriz.