Publicitat
Cultura · 4 de Juny de 2017. 11:56h.

Boadella: "Per a una majoria de catalans, Espanya és l'enemic a batre"

El dramaturg tracta de "calúmnia" el relat sobiranista

Boadella: "Per a una majoria de catalans, Espanya és l'enemic a batre"

Albert Boadell (Foto: Jaime Villanueva)

El dramaturg Albert Boadella ha manifestat que "per a una majoria de catalans, Espanya és ara l'enemic a batre" i, en un article al suplement "Crònica" d'El Mundo, ha afegit que "hi ha molts catalans que a més de apuntar-se a la llegenda negra anglosaxona consideren Espanya com una nació opressora que ha vingut sabotejant des de temps immemorials els interessos de Catalunya".

"Una rèmora que impedeix la seva evolució. Una societat endarrerida que els ha ficat en dictadures i monarquies degradades i despòtiques. Una Espanya integrada per una ciutadania poc aficionada a la feina, la qual després d'aprofitar-se de l'economia i el progrés dels catalans sent una malvolença especial cap a les suposades diferències ètniques", ha assenyalat.

Boadella repassa la "llarga llista de greuges perduts entre la nebulosa dels segles" i exposa que la seva "base real és un escarni a la intel·ligència". "Una mentida grollera que no resisteix el més mínim rigor històric", sentencia.

Finalment, el dramaturg tracta de "calúmnia" el relat sobiranista i apunta que "una calúmnia està elaborada per danyar la reputació del calumniat en funció d'interessos inconfessables tot i que sempre molt precisos".

"La creació d'un enemic fictici requereix d'aquest procés. L'enemic comú és la peça imprescindible del nacionalisme i això no és possible sense la inducció d'un ànim paranoic en la massa. La forta unió d'un col·lectiu humà impulsat per aquesta dinàmica perversa resulta relativament simple sota un adversari clarament perfilat", conclou.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#27 Miquel, Banyoles, 09/06/2017 - 12:00

Deu ser "a ABATRE"...

#26 bienporestesujeto, Vic, 06/06/2017 - 11:04

En la diana , como siempre .

Nuestro Goytisolo interno .

#25 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 05/06/2017 - 13:36

En Boadella es un home consequent. Es rebeleva contra el feixisme quan era jove i ho torma a fer ara.
El Lluis Llac també es conseqüent. Fill de feixistes, defensa el feixisme com ho va fer el seu pare.
I es que el feixisme ha canviat de bàndol.

#23 Ajo y Agua, Bcn, 05/06/2017 - 02:37

Per primera vegada a la meva bida hi estic d'acord amb elpaiafo aquest: els que volem la independència somajoria.

Ajo y agua!

//*//

#23.1 pepe.----, andorra, 05/06/2017 - 12:27

si, bueno, tambien eran mayoria los q pretendian q las leyes de segregacion continuaran en el sur de USA y fue la Guardia nacional a meterlos en vereda ¿Eso tambien es antidemocratico? Y Boadella no ha dicho q los q quieren la separacion sean mayoria, ha dicho q la mayoria de catalanes son hispanofobos. Lo cual es cierto. El 48%.

#22 JC, Barcelona, 04/06/2017 - 22:58

Todo el sistema en Cataluña está montado para ver a España como una entidad ajena y antipática, cuando no como el enemigo. Empezando por la escuela y acabando por los medios públicos y subvencionados. Y el sistema funciona.