Publicitat
Cultura · 8 de Març de 2012. 10:41h.

Boadella tracta Toni Soler de "pallasset"

Considera que el director de Polònia és un "vividor"

Boadella tracta Toni Soler de "pallasset"

Boadella

El dramaturg Albert Boadella, en un apunt al seu bloc, critica que "en els darrers temps s'ha anat propagant a Catalunya, molt especialment en ràdios i televisions, un subproducte de l'humor a qui alguns anomenem els 'pallassets'".

"N'hi ha, com el famós Toni Soler, que plagien sense cap pudor situacions de les nostres incursions de joventut a TVE amb sèries com 'Som Una Maravella', 'Ya semos europeos', 'Orden Especial' o 'Vaya Dia'", recorda .

Boadella defensa el dret a copiar, malgrat que el "problema és quan la còpia no és ja l'obra de l'aprenent sinó d'un vividor que prostitueix expressament la substància de l'original per aprofitar-se de les formes i pervertir-en sentit contrari".

"Potser només es tracta d'una qüestió ètica, però els assumptes que es dirimeixen en públic fan d'aquest detall moral una cosa molt rellevant. En resum, ens trobem, en aquest cas concret, que entre original i còpia la distància és abismal", afegeix.

"A diferència dels pallassets de Soler, i tants altres, les nostres aparicions televisives no estaven reprimides per cap forma de pressió política o autocensura, tal com ha succeït posteriorment als mitjans. Mai l'interès comercial del producte va prevaler per sobre de la qualitat del mateix ", reivindica.

"Els pallassets actuals ho han inundat tot d'una execrable i interessada ximpleria comercial, la qual s'expressa sempre parapetada darrere del règim nacionalista al qual rendeixen servei satíric, amb especial prestesa, quan aquest apunta cap a algun enemic comú", indica.

"Com és previsible, la direcció del envit acostuma a ser insistentment en la mateixa diana i a canvi del servei patri se'ls permeten petites bromes sobre el règim que els ajuden a publicitar un embolcall d'independència davant el poder", denuncia.

"Una pàtina de llibertat imprescindible per encobrir tot sistema que busca el pensament únic. En els seus productes, la forma, per molt enginyosa que pugui semblar traspua vilesa, perquè la broma tampoc no és un salconduit d'impunitat moral", afegeix.

"No obstant això, cal reconèixer a l'assumpte dels pallassets el poder de contagi que ha tingut aquesta classe de vilesa. El resultat és que aquests graciosos no només han envaït els espais del supòsit humor, sinó que han proliferat en forma de presentadors i entrevistadors que s'apunten al to del he, he, hi, hi per tal de passar frívolament sobre qualsevol tema per greu o transcendent que pugui ser ", lamenta.

"En definitiva, una prova més del procés de cretinització regional l'èxit està a la vista de tot aquell que ho gaudeix amb la convicció prèvia que Madrid ens roba", conclou.

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#44 Pere, Oliva, 23/03/2012 - 18:51

A Madrid no valoren a Boadella pel seu teatre, que es molt bo (o era molt bo) i no escau a l´escena madrilenya, trufada d´Alfonsos Paso, Lines Morgan i Juanitos Navarro... La copromania espanyolissima madrilenya està àvida dels libels boadellians vers Catalunya. Tot plegat, un gran cagalló

#43 guerau, Vic, 19/03/2012 - 23:03

Pura enveja Sr. Boadella. Estic convençut que li agradaria ser en Toni Soler. Però vostè ja va marxar, no?

#42 jordi, bcn, 10/03/2012 - 09:52

Boadella, mira com lladre l'ignorancia i et tracten amb menyspreu una gent que ni saben el que fas ni el que has fet per aquest pais: Posar una mica de seny i unes obres esplendides. Sempre ha passat el mateix, Catalunya es de genetica cainita

#41 Margarida, Terrassa, 09/03/2012 - 23:02

Sempre que deixen anar els gossos racistes, surt el dòberman aquest d'en Boadella al capdavant del bestiar.
Però algú ens pot explicar qui és o que es el tal Boadella i quina relació te amb Catalunya?

#40 Scalvini, Barcelona, 09/03/2012 - 08:27

Este Boadella es la hostia, tiene un blog que no admite comentarios!!!! jajajaja
Es un democrata de toda la vida, mezcla de vividor y bufón. Pero lo mejor de todo es que tenga que rajar de los colegas para alguien se acuerde de que existe...