Publicitat
Cultura · 5 de Novembre de 2008. 11:20h.

Bojos pels clàssics

La nova editorial A Contra Vent recupera la figura del periodista Just Cabot

Bojos pels clàssics

Imatge de la portada del llibre sobre Cabot

La nova editorial A Contra Vent neix "amb la intenció de convertir-se en un referent del periodisme literari català i de l'humor" i amb aquest objectiu oferirà les col·leccions "Periodisme" i "Els altres clàssics". "Sovint ens havíem preguntat quants volums de les millors obres de la literatura catalana no es podrien omplir amb la recopilació de tants treballs. Ara, amb A Contra Vent, volem trobar-hi les respostes", explica la nova editorial, a més d'anunciar "noves propostes d´assaig i de narrativa d´humor d´autors estrangers, traduïts al català". L'editorial, -que remarca que no s'adrecen "a quatre erudits, sinó a tothom"- deixa clar també que "estem disposats a assumir riscos. No acceptarem perdre la nostra independència. Comptem amb els nostres lectors per fer-ho possible".

Una de les primeres obres que ofereix l'editorial és 'El periodisme silenciat. Just Cabot: vida i cartes de l´exili'. Just Cabot era, en 1936, un dels periodistes catalans de més prestigi. Des de 1922, havia estat redactor de l'Esport Català, redactor en cap de La Publicitat, col·laborador de Revista de Catalunya, director de Mirador, agitador cultural, secretari dels premis Crexell de novel·la, crític literari, polemista mordaç. En resum, el periodista més intel·ligent i ben informat de la Barcelona dels anys trenta i, sobretot, tal com diu Rafael Tasis, un 'mestre de periodistes'", explica l'editorial.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Tí, Badalona, 10/11/2008 - 15:12

La foto es de Mario de Bucovih, un baró lituà, col.laborador de MIRADOR. Exposà a Nova York i treballà oel VOGUE. Aquesta era 'la millor foto d'home' que havia fet mai, i la inclogué en els seus llibres de fotografia.

#1 Rosa, Barcelona, 05/11/2008 - 13:22

Una foto precisosa