Els historiadors Rick Beyer i Chris Anderson van tenir la feliç idea de crear fa un any un programa d'història a Youtube amb el nom History Happy Hour (HHH). Com aquells bars que, abans de la pandèmia, et permetien repetir la consumició.
El programa s'emet a les quatre de la tarda els diumenges hora americana -ara amb el canvi d'horari torna a ser a les deu a Espanya-. Es tracta de presentar cada setmana un llibre d'un autor de prestigi.
El passat 28 de març van complir un any després de 52 emissions setmanals. Per la pantalla han passat autors famosos com el britànic Andrew Roberts ("Churchill"), Keith Lowe (“Prisioneros de la historia”) o el canadenc Tim Cook (“La lucha por la historia”).
També Daniel Lee (“El sillón del oficial de las SS "), Craig Symonds ("Operación Neptuno"), John Matteson ("Un lugar peor que el infierno" sobre la batalla de Fredericksbrukg) o Helen Fry ("Las paredes tienen oídos”), entre molts altres.
Chris Anderson, amb el pastís del primer aniversari
El pograma es centra fonamentalment en història moderna o contemporània -al cap i a la fi els Estats Units van inclinar la balança en les dues guerres mundials- però tampoc es descarten altres temes com l'emperador romà "Pertinax" -un dels més bons, per això va durar poc- amb la biografia escrita de Simon Elliott. La Guerra Civil Espanyola també va tenir el seu programa amb "Espanya en els nostres cors" d'Adam Hochschild.
Rick Beyer és periodista i historiador. Va investigar l'exèrcit fantasma que, durant la II Guerra Mundial, van crear els Estats Units per enganyar els alemanys. Un autèntic exèrcit amb tancs, canons i camions inflables que anaven movent pel camp de batalla. El reportatge es va estrenar a la cadena pública nordamericana PBS el 2013 i es troba també en format llibre.
Beyer, des de Chicago, comparteix programa amb el també historiador Chris Anderson a Londres. Anderson és especialista en el Dia D i el desembarcament a Normandia. Els propers programes seran sobre"La batalla de Verrieres Ridge" (4 d'abril) de David Keefe, "Amphibious Warefare 1898-1945" (David Nasca) i "Josef Stalin i Rússia en la Segona Guerra Mundial (Siguin McMeekin).