Publicitat
Cultura · 26 de Febrer de 2016. 14:04h.

‘Boom’ editorial sobre Puigdemont

Proliferen els llibres sobre el president de la Generalitat

‘Boom’ editorial sobre Puigdemont

Portada del llibre 'Cata...què?'

Un mes i mig després que Carles Puigdemont fos investit president de la Generalitat comencen a proliferar els llibres al voltant de la seva figura. És el cas de ‘L’amic president’ (La Campana) de Carles Porta, “un retrat íntim i viu del Carles Puigdemont més personal escrit pel seu vell amic Carles Porta, autor del best-seller Tor”.

“Et veig, et sento , i veig i sento el meu amic, el ‘Pugi’. Tu em dius Xarli i jo a tu ‘Pugi’, més fàcil que ‘Puigdi’, com et diuen alguns a Girona. Veig a la tele el ‘Pugi’ que conec des que les nostres núvies d’aleshores, l’Elianne i la Roser, vivien en un pis d’estudiants de Cerdanyola i tu i jo érem els borinots que les visitàvem els caps de setmana. Tu venies de Girona, on treballaves al diari El Punt, i jo de Lleida, on treballava al Segre. Vam connectar de seguida”, recorda l’autor.

Carles Porta (Vila-Sana, Lleida, 1963) és periodista, escriptor, productor audiovisual, guionista i director de cinema. Ha publicat Tor, Tretze cases i tres morts o El Club dels perfectes, entre d’altres. També ha dirigit el llargmetratge Segon Origen.

Un segon llibre és ‘Cata…què?’ (La Campana), “llibre escrit pel president i completat ara per Carles Ribera” i que parla de “Catalunya vista per la premsa internacional”. “Cata…què és l’expressió amb què, fins fa ben poc, els estrangers interrogaven els catalans que parlaven del seu país. ‘Catawhat?’, ‘Cataquoi?’. Volien dir ‘no sé de què em parles”.

“El que avui és el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, el 1994 ja va fer una investigació sense precedents: com havia tractat el fet català la premsa internacional, en el passat i fins als Jocs Olímpics de Barcelona. És curiós i significatiu descobrir el ressò i la interpretació que va tenir per als diaris d’arreu del món, i especialment d’Europa i els Estats Units, la realitat catalana”, s’indica.

Malgrat que el llibre el va començar Carles Puigdemont, ha estat finalment completat pel vicedirector d’El Punt Avui, Carles Ribera (Girona, 1968), autor dels llibres ‘Notícia d’un republicà’ i ‘Cent dies de juliol’.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#20 uiu, barcelona, 17/03/2016 - 01:29

RIUS, veig que ja poseu tots els articles en la llengua dels monolingües eterns. Però la clientela unionista no puja i es repeteix com l'all

#19 Carles66, Olesa, 06/03/2016 - 09:34

N'hi diuen periodisme i no ho és

#18 PepetCabrejat, Bcn, 28/02/2016 - 18:44

Ves per on que s'apropa Sant Jordi i la pela és la pela.

#17 PepetCabrejat, Bcn , 28/02/2016 - 17:21

Ara de dos llibres li diuen 'boom' editorial, i un ni tant sols parla d'ell sinó que ho ha escrit.
Llefiscós el nivell de 'piloteria' el d'en Carles Porta.

#15 Carls Gomez, Bcn, 27/02/2016 - 21:31

Les rates sempre han sabut on es formatge.
Son unes gourmets.