Cultura · 1 de Juny de 2022. 09:00h.

"Cal regular la immigració"

Valentí Puig, escriptor: "Els polítics haurien d'anar a zones on hi ha problemes i escoltar la gent"

"Cal regular la immigració"

El periodista i escriptor Valentí Puig (Palma, 1949) ha defensat en la tercera entrevista en el canal de Youtube de Xavier Rius que "cal regular la immigració" i opina que "els polítics haurien d'anar a zones on hi ha problemes i escoltar la gent".

Puig ha exposat que "les societats, quan es tracta d'immigracions en massa, han d'estar preparades per fer-ho". "Han de tenir una política educativa idònia perquè els fill d'aquests immigrants no hagin d'anar a parar a centres solament per a ells perquè l'important és que s'integrin d'una forma eficaç", ha apuntat.

També ha assenyalat que "cal tenir prestacions de benestar, sanitàries, etc; cal saber quin cost tindran i quins ingressos et poden arribar a reportar si hi ha uns rendiments laborals d'aquestes persones". "Sobre això, el primer beneficiat és l'immigrant que arriba i és ben rebut perquè hi ha una sociadad preparada", ha indicat.

L'escriptor ha reclamat que la immigració "ha d'acceptar unes normes, una manera de ser i fer un esforç d'integració" i ha defensat que "és fonamental regular la immigració". En aquest sentit, ha posat d'exemple als Estats Units perquè "per a tenir la nacionalitat es feia un examen, havies de saber els principis de la constitució, demostrar que sabies bé l'anglès, parlat i escrit... Es pot exigir".

Valentí Puig ha lamentat que a Espanya "hi ha hagut desistiment" per "temor al fet que se'ls pogués acusar de racisme o de xenofòbia". "La dreta no ha dit res i l'esquerra ha donat papers a tothom" i ha criticat que Pedro Sánchez anés a rebre el vaixell del Open Arms al port de València perquè "si això no produeix un efecte crida, ja em diran que ho produeix".

Finalment, el periodista ha manifestat que "l'islam encara no ha fet una cosa que ha fet el cristianisme a Europa: la separació de l'església i l'estat". "És molt difícil que algú que arribi aquí, i amb aquests criteris, no cregui en el fons una societat decadent perquè no seguim les seves normes", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Cágate lorito, Chez Titole, 02/06/2022 - 15:08

Doncs espera't, que ara Biden ha dit a l'Antonio que la foto a canvi d'un pack de milers d'inmigrants que li sobren als EEUU.

#11 Gurguri, Barcelona , 02/06/2022 - 09:45

Lo que ocurrió en Saint Denís en el partido de futbol , lo henos visto aquí en menos escala en los saqueos de los comercios del centro de Barcelona.Dentro de poco tendremos el problema con las dimensiones que hemos visto en Francia.

#10 Joan Carles, Barcelona, 02/06/2022 - 08:26

Soc partidari de la immigraciò.Però LEGAL I CONTROLADA. I en funció dels interessos del país receptor (Espanya)
Altrament omplirem el país de deliqüents i jihadistes.
Perquè no es publiquen xifres de comdennats pels tribunals atenen el seu país d'orígen? Perquè ens quedaríem garratibats.

#9 Miquel, Cubelles, 01/06/2022 - 21:09

Valentí Puig debería ser futur President de la Generalitat. Lo encuentro un tío muy centrado.

#8 joan, manresa, 01/06/2022 - 17:53

co .)ni amb comunitats veïnals multiculturals..,no..,ells ya saben on viure..,tontus no son. El mal ya está fet..,i lo pitjor está per arribar..,naltros ..,la colla nostra ya no u veurem..pro pobres fills i nets que u patiran..,lluites als carrers..,revoltes.,i fins i tot per acabar aquesta mala globalització..,la GRAN GUERRA...Que Deu els agaf