Publicitat
Cultura · 18 de Febrer de 2013. 08:45h.

Candela Peña, en català a Madrid

L'actriu es reivindica com a "catalana" i critica les retallades als Goya

L'actriu Candela Peña va protagonitzar un discurs reivindicatiu que va ser molt aplaudit a les xarxes socials. Peña, que durant la gala dels premis Gaudí va ser motiu de polèmica per no parlar en català i no aplaudir el discurs independentista de Montserrat Carulla va obtenir el premi Goya a la millor actriu secundària per Una pistola en cada mano.

"No sé si recollir-lo en català com a actriu catalana que sóc", van ser les seves primeres paraules, per tot seguir criticar les retallades.  "Vull dir que en aquests tres anys no he tingut feina i he vist morir el meu pare en un hospital públic on no hi havia mantes per tapar, on no hi havia aigua perquè pogués beure", va lamentar.

"He tingut un fill que no sé quina educació pública rebrà i he vist que la gent es mata per no tenir cases. Així que l'alegria d'aquesta nit no me l'amarga ningú, en l'idioma que sigui", va sentenciar, a més de demanar "treball, tinc un nen per alimentar".

Candela Peña
Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#37 Patateta, HOrta, 19/02/2013 - 10:48

Candela no havia parlat mai en català i no farà mai més. Ho va fer per la necessitat d'interpretar un paper no pas per la volutat d'expressar-se en català. Ja podeu guardar el video com una curiositat folklorica. Afortunament la majoria de catalans castellanoparlants no son així i l'utilitzen.

#36 Loles, BCN, 19/02/2013 - 09:07

Candela xata, els catalans tenim per costum parlar català als Gaudi, als Goya i sempre; i lo de demanar feina no era ni el moment ni el lloc, pensa una mica amb els 6 milions d'aturats, hi ha molta gent que te mes d'un fill per alimentar i les està passant molt magres.

#35 nedland69, Roses, 19/02/2013 - 08:37

No m´agrada molt comentar aquetses notícies frivoles però es que aquest cop em surt aixi,jo vaig veure en directe aquest comentari i era clarament una reivindicació a parlar com li donés la gana sense més aixi que clarament ironitzava contra les critiques que va rebre en els Gaudí.....

#34 antonio, bcn, 18/02/2013 - 19:59

"No sé si recollir-lo en català com a actriu catalana que sóc"

¿Le rie las gracias a los indepes a ver si acae un currusco de pan, o hay hiron´´ia de por medio?

Bueno, parece que el prestigioso enoticies apuesta por lo primero.

#34.1 Arturo, Barcelona, 18/02/2013 - 23:59

Pues yo veo CLARÍSIMO que se está choteando de los talibancillos que le criticaron en lo del chiringuito del Joel y la Guissona Pochola. Pero CLARÍSIMO.

#33 jotatgna, tarragona, 18/02/2013 - 19:42

et desitjo el millor Candela, tant a tu com els 6 milions d'aturats, però reflexiona perquè una actriu "tan bona" com tu ha estat tant de temps sense treballar. D'altra banda hi ha molts llicenciats/des fent de caixers/es -amb tots els respectes- ho faries tu?