Publicitat
Cultura · 11 de Març de 2009. 17:24h.

"Canto sense vergonya"

Política Lingüística organitza un concert de deu hores per a 'encomanar' el català

"Canto sense vergonya"

Imatge del cartell del concert

La Secretaria de Política Lingüística a Lleida organitza el concert Canto sense vergonya, que es celebrarà els propers 25 i 26 d'abril per a encomanar el català. La d'enguany serà la cinquena edició d'aquest concert, que comptarà amb la participació d’un total de 19 grups, el nombre més elevat des de la seva posada en marxa, i amb tres formacions més que les que hi van actuar l’any passat. Canto sense vergonya, que tindrà una durada d'unes 10 hores, reunirà als voltants de 150 músics i es celebrarà els al Cafè Teatre de l’Escorxador, de Lleida.
 
Així ho han explicat el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, i el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, en el transcurs de la presentació del concert, que ha comptat amb la participació del músic Pep Sala.
 
Els 19 grups participants pertanyen fonamentalment al Segrià, l’Aran, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, l’Urgell i el Pla d’Urgell. Cinc d’ells representen centres d’educació secundària (dos de Lleida i un de Mollerussa, Seròs i Vielha); quatre ja disposen de discos al mercat; i vuit ja han participat en alguna de les edicions anteriors del Canto Sense Vergonya. Les edats compreses pels músics que passaran pel concert van entre els 13 i els més de 40 anys.
 
Pel que fa als estils representants en el concert, dos grups són corals, quatre fan cançó d’autor, nou interpreten pop i rock (en un ventall que va de l’acústic al heavy) i els quatre restants fan ska, rumba, reggae, mestissatge, etc.

Canto sense vergonya, que va néixer sota la campanya “Dóna corda al català”, és una proposta de la Secretaria de Política Lingüística a Lleida que pretén ser una festa lligada a la diada de Sant Jordi i que serveixi als grups de Lleida de tots els estils que fan música en català o en occità, de plataforma per començar a actuar en públic, o bé per promocionar-se. Els objectius bàsics del concert són el foment de l’ús del català i de l’occità en la música feta per joves (interpretar en aquestes llengües és un requisit indispensable), amb la implicació dels centres de secundària, i oferir un espai de qualitat perquè els grups de músics joves que canten en català i/o occità puguin exposar les seves capacitats. El concert no té caràcter competitiu i tothom hi actua de forma desinteressada.

Els grups que toquen a l'edició d'enguany són: The Good People Banda, Error 404, Hot Numbers, Plowshare, República Ska, SDP, TetraBrick, XKL’S, Altres Egos, Ambaparà, Coral de l’IES Terres de Ponent, EnVers, GR3-Entrenosal3, A-D-C-Ara, Sumwats, Stereòffon,s, Systematic, Corau l’IES d’Aran i Lúcia Mas.

Veure cartell de promoció

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Jordi, Lleida, 12/03/2009 - 15:18

luís de barcelona, un equip de so d'interirors en una sala musical de propietat municipal, i uns quants cartells no crec que sigui una gran fortuna, és el mínim que es mereix un esdevniment cultural a nivell PROVINCIAL

#16 Fipen, La Vall Foradada, 12/03/2009 - 12:51

Si Luís, ho subvencionarem amb els impostos de succeció que recaptarem

#15 luis, barcelona, 12/03/2009 - 10:26

Si nadie cobrará
Supongo, ¿ESTARÁ SUBVENCIONADA, NO?

#14 Català cansat, Barcelona (Catalunya), 12/03/2009 - 10:23

Per què a cada cosa que es vol fer en català hi surten els de sempre criticant-lo? No en teniu prou amb "Libertad Digital" que heu de fotre el nas per aqui?

#13 puff, bcn, 12/03/2009 - 09:31

una operació més de retroalimentació de l'esperit nacionalista entre el joves, per tal d'afiançar la "construcció nacional".
I aixó "d'ecomanar el català" com s'ho faran si només van els de sempre...