Cultura · 2 de Desembre de 2011. 17:33h.

Canvi de cromos al MNAC

Miquel Roca substitueix Narcís Serra a la presidència del Museu Nacional d'Art de Catalunya

Canvi de cromos al MNAC

Miquel Roca, al darrer míting de CiU

L'exdiputat al Congrés per CiU, Miquel Roca i Junyent serà el substitut de Narcís Serra a la presidència del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). El Govern ha nomenat Roca com a president del MNAC en substitució de Serra, que va presentar la seva renúncia al càrrec el passat dijous 24 de novembre.
 
Narcís Serra ha estat el president del MNAC des del 30 de març de 2004. Durant el seu mandat, s'han finalitzat les obres de condicionament del Palau Nacional i s’ha inaugurat el Museu amb totes les col·leccions d’art reunides per primer cop des de la dispersió del fons durant la Guerra Civil.
 
Roca i Junyent ha estat president de la Fundació Amics del MNAC des de l’any 2005. El Govern "ha valorat aquest coneixement sobre la situació actual del Museu i sobre les línies estratègiques a desenvolupar en els propers anys, així com la gran experiència de Roca i Junyent a l’hora de planificar i conceptualitzar grans projectes de futur, tant socials com culturals".
 
Miquel Roca és també patró vitalici de la Fundació Gala-Salvador Dalí i vicepresident de la Fundació Barcelona Cultura, així com president de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, president de la Fundació Abertis i president d’Honor d’Alumni Universitat de Barcelona.
 
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, Roca i Junyent ha  estat investit doctor Honoris Causa per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED), la Universitat de Lleó i la Universitat de Girona.
 
Ha estat professor de la Universitat de Barcelona, a les Càtedres de Dret Administratiu i Dret Internacional (1962-1972) i des de l’any 1995 és professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
 
Advocat en exercici des de l’any 1962, és soci-president del despatx que porta el seu nom (Barcelona, Madrid, Palma de Mallorca, Girona, Buenos Aires i Shangai).
 
Com a diputat per Barcelona i president del Grup Parlamentari Català al Congrés dels Diputats entre 1977 i 1995,  va ser un dels set membres de la Ponència que va elaborar la Constitució de 1978, i va ser membre de la Comissió que va redactar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya del 1979.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Onofre, La Fullaca(Osona), 05/12/2011 - 20:54

Jo, pobre i vell pagés,estic perdent vista,però cada vegada que veig imatges d'en Roca i d'en Sarkozy crec veure a En Louis de Funes.(Le gendarme de Saint Tropez!).Es això greu,Doctor?


#5 aloma, barcelona, 04/12/2011 - 10:05

Goita què fan ara! Que seria del partit estava cantat, però un dels històrics, pluriocupadíssims i advocat de dret civil! És una altra de les inexplicables sorpreses d'aquest govern

#4 Carles, Barcelona, 03/12/2011 - 13:32

Expresident, president i director, tots de la mateixa família i de la mateixa burgesia que ens manté en la penúria... i ningú no hi diu res...

#3 luis, barcelona, 03/12/2011 - 13:19

¿Y que pinta AQUI,el tercer PERSONAJE de la foto, el tal COLELL, que creo tuvo un lio por favorecer a un cuñado?¿Es que nunca escarmentamos, o es que nadie tiene memoria?

#3.1 luis, barcelona, 03/12/2011 - 14:39

Mi mujer cuando revisa CON FRECUENCIA el cesto de la fruta, limpia las que estan en mal estado y las tira
Aqui en CATALUÑA el pais de las MARAVILLAS, las frutas podridas no son apartadas, SOLO LAS RECICLAN

#2 mANOLO, Barcelona, 02/12/2011 - 20:08

El Sr Roca hace ya mucho tiempo que me ha defraudado
Desde que la familia Pujol lo vetó y se dedicó a sus negocios, desconozco a qué patria sirve a excepción de su bolsillo
Últimamente ni se le puede leer en su columna periódica de La Vanguardia
Que pena.
Le admiraba, .. pero ya no. Es como todos

#2.1 pepe, andorra, 03/12/2011 - 00:34

y q pinta un profesor de derecho constitucional al frente de un museo? ¿es q no es incompatible? ¿quien permite estas cosas?