Publicitat
Cultura · 22 de Setembre de 2009. 10:52h.

Cap partit va fer cas de l'informe de la Sindicatura sobre el Palau

"Es va despatxar en vuit o deu línies del diari de sessions"

Cap partit va fer cas de l'informe de la Sindicatura sobre el Palau

Els partits van ignorar l'informe

El president de la Comissió Parlamentària de la Sindicatura de Comptes, Joan Manuel Sabanza, des del 1992 fins al 2003, ha dit en una entrevista a El món a RAC1 que "la importància que es va donar en la comissió va ser molt poca. Només el grup socialista en va fer esment per dir que hi havia un crèdit que es pagava a un interès massa alt."
 
"Cap dels grups parlamentaris va dir que no hi havia res que mereixés la pena dedicar-hi més temps", ha explicat, a més de recordar que "la Sindicatura de Comptes elabora l'informe, l'envia als fiscalitzats perquè facin les seves consideracions i un cop rebut i analitzat s'envia al Parlament i, a més, la Sindicaturan'envia uns exemplars que van als grups parlamentaris".

En aquest cas revela que "es va despatxar en vuit o deu línies del diari de sessions. No va tenir cap tipus de repercussió ni importància". "El que s'ha generat ara arran de les declaracions del síndic major ho trobo exagerat i fora de lloc i no entenc la motivació. Si des de la mateixa Sindicatura no se li va donar un excessiu protagonisme ni des dels mateixos grups del Parlament, el síndic major deu saber quines són les seves motivacions."
 
"Hi pot haver motivacions polítiques, però se m'escapa. No és bo per a la Sindicatura de Comptes, que és una institució respectada, que se'n pugui fer un ús partidista, perquè va en contra de l'esperit que ha d'inspirar la mateixa Sindicatura, que és la imparcialitat i la dialèctica de la lluita política del dia a dia", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 joan, manresa, 22/09/2009 - 19:58

Uns van pecar de bona fé,altres per no creure que podía ser masse greu i alguns han aprofitat descaradament carregar contra CiU--com sempre--Sr.Zaragoza,no olvidi al Sr.Maragall,el Sr.Montilla els alcaldes del ayuntament de barna.I el final,perqué are?

#7 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 22/09/2009 - 19:23

Palíndrom: ... Té llims Millet

#6 Ona, Barcelona, 22/09/2009 - 16:25

Per a que serveixen tans controladors, Síndics, Auditors, etc. etc. (que cobren un gran sou) els equips que els envolten si no els hi fan cap cas quan exposen anomalies tan barroeres i grandioses?. I altres grups com polítics també han estat als llims.

#5 Mariona, Barcelona, 22/09/2009 - 16:15

Una antiga rumba d'en Peret ja ho deia: Enredant per aquí enredant per allà.... em va pujar a mi. Ara es pot aplicar canviant ROBANT per aquí i per allà així s'ha edificat un gran imperi, produït per gent amb complexe de multimilionari.

#4 Francesc, Barcelona, 22/09/2009 - 14:52

Sembla que la vista grossa davant del cas Millet ve dels serveis prestats: Millet, i amb ell el Palau -i tot el que aquest significaper al catalanisme-, es fa de les Faes d'Aznar, i se li donen calers i no s'investiga com té tants de calers.