Publicitat
Cultura · 27 d'Abril de 2009. 16:13h.

Carod destina 50.000 euros per a promoure l'occità a Catalunya

El Departament de Vicepresidència convoca el concurs per a la concessió de les subvencions

Carod destina 50.000 euros per a promoure l'occità a Catalunya

Carod-Rovira, amb el secretari general de Política Lingüística, Bernat Joan

Un total de 50.000 euros destinarà el Departament de Vicepresidència, que dirigeix Josep Lluís Carod-Rovira, a subvencions per a la promoció de la llengua occitana a Catalunya, segons la convocatòria publicada sobre això al Diari Oficial de la Generalitat.

Podran sol·licitar-se les subvencions per a les següents activitats:

-"L’organització de cursos de llengua occitana que puguin emmarcar-se en el marc europeu comú de referència (aprendre, ensenyar i avaluar) del Consell d’Europa.

-"Les actuacions que fomentin la presència de l’occità en la imatge i la comunicació de les empreses i entitats, per exemple en la retolació i la senyalització externes i internes, les ofertes de serveis (com les cartes i menús de bars o restaurants), les publicacions, la publicitat o les comunicacions orals i escrites.
 
-"Les iniciatives que tinguin com a objectiu el foment de l’ús oral i escrit de l’occità en qualsevol àmbit de la vida social i pública.
 
-"Els treballs de traducció a l’occità d’obres de la literatura internacional de qualitat reconeguda.

-"Les actuacions de difusió de la realitat occitana, com cicles de conferències, cursos intensius i extensius de divulgació i estades per a l’aprenentatge de la llengua occitana i de la seva cultura".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 Gonçal, Alcoy, 20/03/2013 - 01:14

No el comprenc, si els catalanistes van fugir front la segua llengua mare, l'occità llemosì, ya que no volen que ningù sapia que el catalá es un simple dialecte d'els francos, te collons la cosa jajaja, per això crearen el catalá inventat y es van mengar la llengua autóctona delo Regne De Valençia

#13 Lluisa, Manresa, 16/12/2009 - 12:38

Cada dia estas pitjó, estimat Cartod, fest-ho mirà. Estàs com una chota.
Petonets

#12 miquel, Tolosa de lengadoc ( Occitania ), 30/11/2009 - 19:18

m'agradaria llegir al retol de las carreteres Occitania i no Franca.
hi ha de facilitar el canvi Franca per Occitania, sense oblidar que per anar a Occitania per carretera hi ha de passar pel Rossello o la Cerdanya.
tambe a la mapa de http://www.meteo.ca

#11 Fran, Llinars, 27/04/2009 - 22:52

No dieu vajanades.Cat a passat d l´Aran desde sempre i ara x donar 4 duros ja volen justificar-se´n d q a sent oficial a Cat ningu el parli al parlament ni s´utilitzi oficialment.Fins i tot Franco els va tenir en conte fent el tunel,colla d dropos.

#10 Gerardo, El Prat de Llobregat, 27/04/2009 - 22:02

Només 50.000 eurons?! Trobo que és molt poc la veritat...L´occità a Catalunya només es parla a la Val d´Aran i necessita un extra de protecció per ser l´únic lloc del d´aquesta àrea lingüística on és oficial