Publicitat
Cultura · 31 de Maig de 2020. 13:09h.

"Catalunya va cap al desastre"

Salvador Oliva, escriptor i traductor: "Els dos milions d'independentistes han estat enganyats"

"Catalunya va cap al desastre"

El catedràtic de filologia catalana, escriptor i traductor, Salvador Oliva, ha afirmat que "els dos milions d'independentistes han estat enganyats" i ha culpat d'això a "la premsa, la televisió i el poder".

Oliva ha manifestat que després de la intervenció de la Generalitat per part del Govern espanyol "va ser un error tremend no intervenir TV3" i ha advertit que "Catalunya va cap al desastre total". "Vox va néixer gràcia al procés", ha sentenciat."Quan Mas va triar a Puigdemont em vaig pessigar. No podia ser" ha manifestat el catedràtic, i considera que "als polítics independentistes només els interessa el poder, no els interessa ni la la llengua ni la cultura".

Al seu judici, "culturalment el país està mort" i ha recordat que "fa temps vaig assistir a un assaig on tots els actors estaven entusiasmats amb Pilar Rahola". A més ha afirmat que "em van tirar de la UOC per Laura Borràs". "Shakespare hauria tingut un filó amb el procés", ha conclòs.

Oliva, que escriu cada dijous a El Quadern del diari El País, és traductor -especialitzat en els sonets de Shakespeare- i autor de més d'una dotzena d'obres entre assaig i poesia com "La rehumanización de l'art" (2015) i la novel·la en vers "Fugitius" (1994).

Publicitat
Publicitat

89 Comentaris

Publicitat
#78 Gerard de sarria, SARRIA, 06/06/2020 - 16:30

Això segur. Haurà de tornar molta gent a Andalusia i Múrcia. Que marxin cada dia 50 milions D euros és insostenible. Que hi farem. És veia a venir. Segur que allí els acolliran molt millor...

#76 Fígaro, Barna, 02/06/2020 - 20:08

Sr. Oliva. Este hundimiento ya se comenzó hace 15 años. Es la decadencia de esta región por haberse engreído tanto. Me recuerda al pasaje del Lazarillo de Tormes "El escudero" que con tal de aparentar nobleza, soportaba el hambrey comía las limosnas de su escudero. Es vuestra medicina independentistas

#73 «·XIBTIMBER·», «·LÉRIDA·GERONA·VICH·», 02/06/2020 - 17:33

- Las "autonomías" suponen un despilfarro
y generan división y desigualdad
entre los ESPAÑOLES...

- DEVOLUCIÓN, para "empezar",
de las competencias de Educación,
Sanidad, Justicia y Seguridad...

- OBJETIVO-FINAL :
¡¡¡FUERA las AUTONOMÍAS!!!

#72 S’ha acabat el bròquil !!! Prohibido colgar 'cubanas' en edificios de la Gene, Aytos. ó Diputaciones... , Prohibit també penjar-les en qualsevol altre edifici públic com escoles ó màstils propers als edific, 02/06/2020 - 17:03

La PROHIBICIÓN del TS de las 'cubanas',
incluye, además de a Aytos y Dipvtaciones,
a Escuelas, Institutos y Universidades públicas;
también a delegaciones, oficinas, parques, jardines,
carreteras, redes ferroviarias, mercados municipales,
puertos, aeropuertos, hospitales…de titularidad pública...

#71 Joanet, Bcn, 02/06/2020 - 16:09

Al poble de la meva mare hi ha un centre cívic propietat de l'ajuntament en el que fa 90 anys que hi penja amb orgull la bandera del coro. Ara l'hauran de treure. Quines bestieses que fa fer el nacionalisme espanyol totalitari i catalanofòbic !!
Au, aplaudiu, aplaudiu, avui fan això i demà vindran per vosaltres per alguna altra cosa.