Publicitat
Cultura · 3 d'Abril de 2009. 10:09h.

Cimera a Barcelona pels escriptors perseguits

Periodistes implicats en l'alliberament es reuniran a Barcelona convocats pel PEN català

Cimera a Barcelona pels escriptors perseguits

Derek Walcott, Premi Nobel de Literatura 1992

El PEN Català ha convocat a Barcelona pels dies 20, 21 i 22 d'abril autors i periodistes d'arreu del món que estan implicats en la lluita per a l'alliberament d'escriptors empresonats o perseguits. L'acte comptarà amb autors com Derek Walcott, Premi Nobel de Literatura 1992; Chenjerai Hove (autor de Zimbabwe compromès amb l'oposició a R.Mugabe); Horacio Castellanos Moya (El Salvador); Russell Banks (USA); Ilija Trojanow (Búlgaria-Alemania); Basim Mardam (escriptor de l'Iraq actualment acollit i protegit a Noruega); Hossein Heyderi (del Kurdistan i actualment acollit també a Noruega); Salem Zenia (escriptor amazic, actualment acollit pel PEN Català a Barcelona), entre molts d'altres.

El PEN Català, actualment presidit per Dolors Oller, ha estat una plataforma per a la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana. Aquesta projecció internacional s’ha fet a través de la seva participació activa amb els objectius del PEN Internacional, fonamentalment la defensa de la llibertat d’expressió i la lluita per a l’alliberament dels escriptors empresonats.

PEN Català va ser creat l’any 1922 –només un any després que C.A. Dawson Scott fundés a Londres el PEN Internacional —per Josep M. López-Picó i Carles Riba, que n’esdevingué el primer president. Després entre d’altres ho han estat Pompeu Fabra, Josep Carner, J.V. Foix, Joan Oliver, Maria Aurèlia Capmany, Jordi Sarsanedas i en l’actualitat està presidit per Dolors Oller.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 David, Barcelona, 17/04/2009 - 10:42

Web del PEN Català:

http://www.pencatala.cat/

Actes dels dies 20, 21 i 22

http://www.pencatala.cat/actualitat/pen-catala-convoca-barcelona-escriptors-i-periodistes-darreu-mon-per-reivindicar-poder-par

#2 Alba, Barcelona, 03/04/2009 - 10:36

Podrieu concretar on és el PEN Català? I a quina hora es faran els actes?

#1 Carlos Moreno, Barcelona, 03/04/2009 - 10:33

¿Harán un comunicado apoyando a Boadella?