Publicitat
Cultura · 30 de Novembre de 2009. 13:29h.

CiU culpa el conseller Tresserras

Considera una "traïció a la memòria històrica" perdre un actiu de país com l'arxiu Centelles

CiU culpa el conseller Tresserras

Carme Vidal amb Joan Manuel Tresserras, en una imatge d'arxiu

Carme Vidal, Portaveu de Cultura de CiU al Parlament de Catalunya, ha qualificat de “traïció a la memòria històrica” i de ser “un altre fracàs del Conseller de Cultura, Joan Manel Tresserras”, que el fons fotogràfic d’Agustí Centelles sigui comprat pel Ministeri de Cultura i passi a formar part de l’arxiu de Salamanca. Per Vidal, “deixar perdre un actiu de país, com és el fons fotogràfic d’Agustí Centelles, per 200.000 euros, és un fracàs del Conseller de Cultura i d’ERC i evidencia que el sistema de finançament, pactat al mes de juliol, no serveix per a res ja que és en el moment de desplegar-lo quan es manifesta si l’acord és positiu o no”.
 
La diputada nacionalista considera una “ironia de la història” que el llegat de Centelles, iniciador del fotoperiodisme català i que va lluitar perquè les seves fotografies no acabessin a l’arxiu de Salamanca, “acabi sent venut al Ministeri de Cultura espanyol”. I tot això succeeix quan “ERC ostenta la Conselleria de Cultura”.
 
Vidal també ha destacat la “flagrant contradicció” que suposa que el govern espanyol compri aquest fons fotogràfic quan la Generalitat té la competència exclusiva en cultura. “Ens trobem en uns moments de gran contradicció en els quals malgrat tenir la competència exclusiva de Cultura i malgrat que ERC va demanar la supressió del Ministeri de Cultura, la realitat és que la incidència del Ministeri de Cultura en les institucions catalanes mai havia estat tan prolífica com ara”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Miquel, Garraf, 30/11/2009 - 18:11

LLUC,t'equivoques. La pèssima gestió l'han fet els distints governs que han ocupat el Departament de Cultura. El president Pujol li va denegar tot homenatje i reconeixement possible mentres encara vivia i recent mort, els posteriors tampoc han fet res.

#5 cartanya, bcn, 30/11/2009 - 17:22

Ni Estatut, ni fes, ni Nacio, ni autonomia.
Catalunya, esta teledirerigida desde PSOE amb un apastenaga. I qui es el burro dosn el Tripartit, i Esquerra es le primer burro del pais.

#4 Nuri, Barcelona, 30/11/2009 - 17:13

A Centelles no li van deixar exercir el fotoperiodisme una familia de fotògrafs molt coneguda de cognom compost y molt castellà. Y ara son molt catalans y surten a la tele¡¡¡ No es pot criticara als fills pero si i molt al departament de Cultura.

#3 LLUC, BARÇA more than a club, 30/11/2009 - 15:44

Josep (Barcelona) l´has cagat ben cagada. Si escoltes les declaracions dels fills diuen que no volen saber res de la Generalitat, que abans les fotos cremades que a Catalunya. Està parlant de la Generalitat d´avui. Deixeu Pujol, fa 8 anys que no governa.

#2 Ramon, Barcelona, 30/11/2009 - 14:05

Ah, home, llavors perfecte que l'arxiu vagi a Salamanca per 200.000 putos euros que el Tripartit, sucursalista com el PSUC i antipujolista com Pàmies, es gasta en putos informes de tres pàgines copiats de Viquipèdia encarregats a amics i coneguts.