Publicitat
Cultura · 17 de Desembre de 2009. 08:42h.

CiU denuncia la construcció d'una piscina al costat d'Empúries

Carme Vidal recorda que "s’han iniciat sense cap estudi arqueològic previ"

CiU denuncia la construcció d'una piscina al costat d'Empúries

Carme Vidal, amb el conseller, en una foto d'arxiu

La diputada de Convergència i Unió, Carme Vidal, ha retret al Conseller de Cultura, Joan Manel Tresserres, que "les obres per ampliar l’hostal Empúries de l’Escala s’han iniciat sense cap estudi arqueològic previ que en pogués autoritzar la construcció".
 
La diputada ha recordat al conseller que "la Llei de patrimoni obliga que en una zona susceptible de restes arqueològiques s’ha de fer una excavació i una memòria posterior". “I vostè no ho ha. Els forats de piscina són oberts sense cap estudi arqueològic previ que en pogués autoritzar la construcció”, lamenta.
 
Però el més greu per Vidal és que “les obres s’han aturat per la pressió d’uns particulars al seu Departament, el mateix que havia donat permís tot i ser una zona arqueològica protegida”.
 
Vidal ha recordat que “nosaltres, des del nostre grup denunciem els informes que encarrega el govern, i vostè ens diu, no a Cultura, no confonguin els informes amb les memòries arqueològiques, vés per on, ara ens trobem que les memòries d’intervencions del conjunt patrimonial més important del país no existeixen perquè més que protegir el patrimoni vostès feinegen encarregant informes”.
 
I li ha retret que si hagués encarregat les memòries “hagués pogut trobar una necròpolis a l’espai de la piscina de l’hostal Empúries de l’Escala”. Per això, “no és pas per atzar que el director territorial de cultura de Girona entonés un mea culpa en nom del seu Departament”.
 
Per acabar, la diputada de CiU ha criticat la feina passiva del conseller Tresserres perquè “el patrimoni Centelles se’ns l’emporta el Govern de l’Estat per dipositar-lo a Salamanca, i el patrimoni arqueològic vostè l’enterra quan no el destrueix”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Jaume, L'Escala, 17/12/2009 - 10:42

I a sobre el personal parla espanyol i diu que no t'entén si parles en català. Uns amics que un dia que van anar a dinar com que parlaven català els hi van dir que no hi havia taula, però el menjador estava mig buit. Ho fan sovint.

#1 Castells, L'Escala, 17/12/2009 - 09:12

Parlan de la piscina i no parlan de uns apartaments dins l'espai de l'hostal empuries a primera linea de mar? Per cert, ja estàn quasi acabats ! Un altre escandol i ningu fa res.