Cultura · 21 de Gener de 2009. 16:30h.

CiU i PP 'pasen' del Consell Nacional de la Cultura i les Arts

Montilla proposa Xavier Bru de Sala com a president

CiU i PP 'pasen' del Consell Nacional de la Cultura i les Arts

Alguns membres del Consell a l'escalinata del Palau del Parlament amb el presidnet Montilla, el conseller Tresserras i alguns dels diputats

El Ple del Parlament ha designat com a membres del plenari del Consell Nacional de la Cultura i les Arts el filòsof i crític d’art Xavier Antich; l’arquitecte i activista del disseny Juli Capella; l’escriptor i crític Jordi Coca; l’humanista i traductor Manel Forcano; la galerista Chantal Grande; l’advocat Francesc Guardans; l’actriu i directora Sílvia  Munt; la gestora cultural i d’art emergent Marta Oliveras; la crítica d’art Pilar Parcerissas; la realitzadora Rosa Vergés i l’intel·lectual Xavier Bru de Sala. La llista de candidats, proposada per la presidència de la Generalitat, ha estat aprovada per  68 vots a favor i 64 abstencions, corresponents als tres grups de la oposició. La votació ha estat electrònica i secreta, tot i que durant les intervencions prèvies a la votació els diputats dels grups de l’oposició ja han anunciat que s’abstindrien per diferents motius.

Carme Vidal (CiU), Josep Maria Balcells (PSC-CpC), Marina LLansana (ERC), Rafael López (PPC), Francesc Pané (ICV-EUiA) i Antonio Robles (Grup Mixt) han intervingut en nom dels respectius grups parlamentaris. Els onze membres del Consell prendran possessió del càrrec dilluns, en el decurs d’un acte institucional que començarà a dos quarts d’una del migdia al despatx d’audiències del president Benach. Un cop designats els membres del ple del Consell, la presidència de la Generalitat n’haurà de nomenar el president i els dos vicepresidents. El mandat dels membres del Consell és de cinc anys, amb dedicació a temps parcial, excepte en el cas de la presidència i les vicepresidències, que tenen dedicació exclusiva.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 mireia, Girona, 04/02/2009 - 08:21

I no els cau la cara de vergonya?
Mitja catalunya s'està fotent de gana i aquest govern va col·locant els amics.
Sento vergonya dERC, mai no m'hauria pensat que arribessin a aquest extrem.

#5 torribera, bcn, 21/01/2009 - 21:58

Quants euros té de pressupost? i quants per a sous o indeminitzacions per assistència a reunions?. Estem en crisi o no?

#4 Ramon, Barcelona, 21/01/2009 - 21:52

Tots voten i i tots volen Tripartit. És a dir, mitja Catalunya n'està exclosa. Que diferent, de com es feien les coses quan teníem una Generalitat no sucursalista!

#3 Vanessa, Barcelona, 21/01/2009 - 20:53

CIU no passa del Consell Nacional de la Cultura i les Arts. Si haguéssiu seguit les motius de l'abstenció aquests eren simplement que en aquest Consell no hi havia representació del sector de la música. Sector importantíssim en el nostre país.

#2 Nùria, Barcelona, 21/01/2009 - 17:42

Yo proposo ha Carmen de Mairena !