Publicitat
Cultura · 3 de Novembre de 2016. 18:27h.

Ciutadans vol potenciar Sant Jordi

Sol·licita que sigui declarat patrimoni immaterial de la humanitat

Ciutadans vol potenciar Sant Jordi

Inés Arrimadas amb Marta Rivera i Felix Álvarez

Ciutadans ha registrat aquest matí al Congrés dels Diputats una iniciativa per sol·licitar que el dia de Sant Jordi pugui ser declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO. El registre ho han realitzat la presidenta de la Comissió de Cultura, Marta Rivera i el portaveu del grup parlamentar de C’s en la mateixa, Felix Álvarez. També hi ha assistit  Inés Arrimadas.

La cap de l’Oposició  ha assegurat que en el Parlament “Convergència, ERC, Podem i la CUP van votar, sorprenentment, en contra de la mateixa iniciativa”. A més, ha afirmat que C’s continuarà “treballant perquè el Govern de la Generalitat deixi de costat els seus prejudicis ideològics i confrontacions i se centri en obrir més Catalunya al món”.

Arrimadas ha explicat que hi ha moltes ciutats per tot el món que celebren el Dia del Llibre, però “en cap d’elles se celebra una festa cívica com Sant Jordi i la seva tradició de regalar llibres i roses. És un exemple també d'impuls al sector cultural i als creadors”. “Ho proposarem també a l'Ajuntament de Barcelona perquè insti a la Generalitat a iniciar els tràmits, perquè és ella qui ha de demanar al Ministeri de Cultura aquesta sol·licitud”, ha reblat.  Marta Rivera ha assenyalat que “com a escriptora he tingut la sort i l'oportunitat de viure Sant Jordi a Barcelona, i puc assegurar que és la festa més bonica que es pot imaginar entorn del llibre”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Xavicu, BARCELONA, 04/11/2016 - 11:03


¿I per què no la vedella amb bolets, el pollastre amb gambes, el conill amb cargols, l'allioli, els gegants del Corpus i les cobles de sardanes? La humanitat ho agraïria molt!

#6 Jordi, Barcelona., 03/11/2016 - 23:52

Com sempre aquestes iniciatives quan venen de qui venen tenen trampa. I alguns mitjans, en lloc de donar noticies nomes les donen a mitges. En l' escrit presentat per Ciudadanos, demanen que Sant Jordi sigui el "dia de la comunidad autonoma", quan a Catalunya no existeix tal dia i substituir " la dia

#6.1 Jesús, Murcia, 04/11/2016 - 09:16

#6

Gracias por informar, no sabía de las verdaderas intenciones de C's. Hay que ver lo que les molesta a los de C's que los catalanes no olviden la agresión de 1714 y el heroico intento de defender su propia identidad. Una pena.

#4 Maresmenc, Un dels 30 pobles, 03/11/2016 - 21:08

Osties!!! El de la fofo es en Felisuco?? quin collons.. aixo es la viva imatge del que es la politica per C's, humor de tercera fila..

#3 Alejandro, Barcelona, 03/11/2016 - 20:20

Me parece una idea magnífica. La fiesta de S. Jordi se celebra en muchos países pero en ninguno hay la tradición del libro y la rosa y me gusta la idea de que forme parte del patrimonio inmaterial de la humanidad. ¡¡Felicidades C's por la brillante idea!!!

#3.1 pepe.-., andorra, 05/11/2016 - 00:47

y por supuesto una buena corrida de toros.....

#2 JH, SB, 03/11/2016 - 19:49

Que vuelva CAÑAS y que se dejen de chorradas.