Cultura · 1 d'Abril de 2016. 14:30h.

"Colau hauria d'estar servint en una peixateria”

L'acadèmic de la RAE, Félix de Azúa, també veu l'independentisme català "semblant" a ETA

"Colau hauria d'estar servint en una peixateria”

Félix de Azúa (foto: RTVE)

L'acadèmic de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), Félix de Azúa, en una entrevista a la revista Tiempo, critica que "una ciutat civilitzada i europea com Barcelona té com a alcaldessa a Colau, una cosa que fa riure. Una dona que hauria d'estar servint en una peixateria". Aquestes paraules arriben dies després de les del regidor del PP a Palafolls, Oscar Berman, que va assegurar que Colau hauria d'estar "netejant terres i no d'alcaldessa".

"No té ni idea de com es porta una ciutat ni li importa. L'únic que li importa és canviar els noms dels carrers", afirma Azúa. Colau ja ha replicat que "en les futures definicions de masclisme i classisme de la RAE, el senyor Azúa podrà citar-se a si mateix. Quin honor!”.

Qui va ser un dels membres fundadors de Ciutadans, considera sobre aquest partit que és l'únic que té "una mica de decència", malgrat lamentar que "no ajuden als pares que demanen educació en castellà a Catalunya".

L'escriptor també compara l'independentisme amb la "Txecoslovàquia dels tancs russos o l'època d'ETA" al País Basc, "que prenia les festes dels pobles. No podies anar a cap si no eres, almenys, simpatitzant abertzale. Aquesta gent és semblant, segueix una estratègia similar".  "És una pressió constant, tots els dies i a tota hora. Però somrient. És feixisme somrient, feixisme simpàtic, de fira, del poble", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

83 Comentaris

Publicitat
#46 Este tiparraco es un estupido mal educado, Mas de lo mismo psiquiátrico, 02/04/2016 - 23:39

Decir eso de la Colau es ofender a las pescateras, o cualquier otro oficio ejercido con honradez y profesionalidad.Me gustaría a mí q la alcaldesa de BCN por solo 11 concejales fuera pescatera, o cualquier otra profesión.
en lugar de activista, q todos sabemos q son" pagados"
por alguna ideologia!

#45 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 02/04/2016 - 22:38

Tampoc estaria malament, doncs acaba de demostrar que hi ha més dignitat i bona educació a les peixateries que a la RAE. No m'explico com els acadèmics consentèixen asseureure's al costat d'aquest lluç maleducat.

#44 Yotto, Girona, 02/04/2016 - 20:14

Encara espero notícies de l'arrimadas. Amb el pollo que va muntar perquè li van dir que estava radera en ribera ( o davant) i ara , que els fundadors del seu partit la diuen el triple de grossa no diu ni mu. Pa meaa i no echar gota.

#42 Dionís, Caldes de M., 02/04/2016 - 07:58

Félix de Azúa és a la literatura el mateix que la música militar és a la música.

#41 AlbertBCN, BCN, 01/04/2016 - 21:47

De Azua, a més de ser un reaccionari de campionat i un anticatalà obsessiu, ets també un maleducat. Au, queda't a la RAE a fer tertúlies amb els teus amics madrilenys, que allà hi trobaràs molta més gent a l'alçada del teu nivell.