Publicitat
Cultura · 4 d'Abril de 2022. 12:26h.

Com atrevir-se amb Proust

Una editorial barcelonina publica la guia d'Alberto Beretta

Com atrevir-se amb Proust

Com llegir "A la recerca de temps perdut" -l'obra fonamental de Marcel Proust (1871-1922)- és un repte, Elba Editorial ha tingut la bona idea de publicar la guia de lectura del professor italià, Alberto Beretta, un dels seus experts més grans.

En efecte, l'obra de l'autor francès són set volums. A l'extensió cal afegir l'estil –Proust té el rècord de la frase més llarga: 426 paraules– i el nombre de personatges: més de 200.

Per això l'editorial explica que el llibre permet precisament “orientar-se al gran laberint  "A la recerca de temps perdut" perquè al costat de reflexions sobre el temps i la memòria, s'endinsa en altres aspectes com la comicitat o l'erotisme”.

Fins i tot s'analitza la cultura literària de Proust i els aspectes més interessants de la seva biografia sense els quals no podria haver escrit segurament una obra semblant. “À la recerche …” està considerada juntament amb “Ulysses”, de James Joyce les dues obres més importants del segle XX.

c0f7c3e2-a997-4180-a716-abeecbe9439a.jpg

 

Com diu el mateix autor a la nota introductòria, «entenc perfectament l'angoixa de qui sent el desig de començar la lectura de 'A la recerca de temps perdut' perquè ha comprès que es tracta d'una obra fonamental, però posposa sempre l'impacte inicial, com aquests nens que voldrien aprendre a nedar però no troben el valor d'anar sense salvavides allà on l'aigua és profunda”.

El llibre d'Alberto Beretta (Florència, 1947) ajuda a superar aquesta angoixa inicial. Professor universitari, crític i periodista. És conegut, tant a Itàlia com a l'estranger, sobretot pels seus estudis de Marcel Proust, a la figura dels quals ha dedicat gran part dels seus treballs.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat