Publicitat

Veïns de la Sagrada Família rebutgen un supermercat de 1.500 metres quadrats a l’antic cinema Niza

Contra Mercadona

Imatge del Niza

La Plataforma veïnal Recuperem el Niza, en una carta oberta a Mercadona, demanen a la cadena de supermercats “que abandonin el projecte d’enderrocar el Cinema Niza i ubicar-hi un establiment de 1.500 m2”.

“No hi volem un supermercat gegant que alimenti la zona zero en què s’ha convertit l’entorn del Temple de la Sagrada Família, i volem recuperar aquest espai emblemàtic pel barri”, indiquen, a més de deixar clar que “el seu projecte no és benvingut. Ni el seu, ni el de la promotora, ni el de l’Ajuntament”.

“Fa massa temps que patim els efectes negatius del turisme massiu al barri, de la manca d’equipaments i serveis públics, d’espais per a entitats i activitats socials”, recorden. En aquest sentit reivindiquen que “necessitem l’espai on vostès volen ubicar el quart Mercadona de la zona, i el 35è supermercat al barri. No en volem més. Abandonin el projecte, no hi participin”.

“Sabem la importància que té la imatge pública per empreses com la seva. Participar en aquesta operació no els aportarà cap benefici, sinó el rebuig del barri, un barri que no es queda a casa callat davant d’allò que és injust, sinó que surt al carrer per construir el seu present i el seu futur”, adverteixen.

“El Cinema Niza serà, abans o després, un espai per al barri, i el seu projecte no té cabuda en el futur del barri. Només els demanem que respectin la voluntat veïnal i que no posin més en escac la convivència al barri i l’esgotament de la paciència”.

“Com a vostès únicament els motiva la lògica del màxim benefici, no només ignoren la voluntat d’un barri que vol recuperar el cinema Niza, sinó també ignoren que va ser molt més que un cinema. És un referent d’un període important de la nostre recent historia i va tenir un paper actiu durant la ‘transició’ postfranquista”.

“L’any 1977, desprès de la dictadura, va acollir actes i mítings politics, com mítings de partits del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC), del Partit Socialista de Catalunya - Congrés o d’Esquerra Republicana de Catalunya, que va fer el seu IX Congrés”.

“Aquell mateix any, el Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), pioner en la lluita pels drets LGTBI a l’estat espanyol, va fer un històric i multitudinari míting contra ‘Ley sobre peligrosidad i rehabilitación social’”.

“Recuperar el cinema del Niza com espai pel barri és el millor homenatge a la seva història i a tot el què significa, i és el més respectuós que mereix un símbol de la nostra memòria històrica recent”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Calígula, Girona, 10/12/2014 - 21:38

Si fuera un Esclat no dirían nada, se les ve el plumero!!
Si no les gusta que lo compren. Estamos en un país libre... todavía

#6.1 patufet, san adrian, 11/12/2014 - 13:27

Pero com que es un donant del PP a tu ja et va bé, ¿no? . ¿VEUS com fer arguments estúpids és fàcil?

#5 gerard, barcelona, 10/12/2014 - 13:48

Comparteixo la carta. És dels pocs barris que encara manté un teixit comercial de petit i mitjà comerç, tot menys la illa de la sagrada família que s'ha convertit amb portaventura. Hi ha un Mercadona a 4 carrers, 2 caprabos, 1 keisi, sorli, DIA, consum. Voleu matar el Mercat? el petit comerç?

#4 Alfons Maristany, BCN, 10/12/2014 - 13:19

Que dejen de hacer el ridiculo.Si quieren el Niza que ,lo compren o que lo compre el Ayuntamiento y se lo regale.
Son 4 gatos con demasiado tiempo libre

#3 José Quinta, LH, 10/12/2014 - 12:43

La única manera de confirmar o refutar la hipótesis de los que han enviado el escrito es o bien dejar que Mercadona ponga el supermercado (y se constate su éxito o fracaso) o bien que alguien compre el edificio que fue cine y haga otra cosa (social, p.ej) que a su vez triunfe o fracase.

#2 spanish, Madrid, 10/12/2014 - 12:26

Botiguers votants de CIU qui ha permes la instal.lacio de grans superficies a Catalunya ? CIu i ara que manen a Barcelona també segui votant-los