Cultura · 3 de Juliol de 2018. 12:42h.

Cotarelo: "sóc més català que tots els nascuts a Catalunya"

L'escriptor tria viure a Girona perquè la ciutat "és independentista de pedra picada des de l'origen dels temps"

Cotarelo: "sóc més català que tots els nascuts a Catalunya"

L'escriptor Ramon Cotarelo, en una entrevista al Diari de Girona, explica que ha decidit viure en aquesta ciutat per ser "una de les millors del món. S'hi parla el millor català, segons les meves notícies. I a més, és independentista de pedra picada des de l'origen dels temps". El també pensador explica que això li ha explicat "tothom, inclosos els no gironins. La qual cosa és tot un conqueriment".

Preguntat sobre si n'hi ha prou amb un 47% dels vots per declarar la independència, respon que "potser en necessiten més, però a mi em sembla suficient la que hi ha. Amb 50,01% n'hi ha prou". També es mostra crític amb Clara Ponsatí: "primer, no va ser un farol. Segon, si ho hagués sigut, me l'hauria cregut i ja no seria un farol. Tercer, no tothom és afortunat durant tot el temps que ha de parlar", afirma.

Cotarelo considera que defensar la independència "és de persones amb sentit comú. Fa ja uns 400 anys que aguantem aquesta rèmora, i l'única oferta que se'ns fa són 400 més, augmentant el pes de la rèmora. Ja n'hi ha prou, Espanya no té solució. Hem complert de sobra".

"Quan això, afortunadament, deixi de ser territori espanyol, seré un català més, igual que vostè. Li diré més: sóc més català que tots els nascuts a Catalunya, perquè això no té cap mèrit, mentre que jo ho soc per pròpia elecció", reivindica, a més d'augurar que la independència es produirà "ben aviat". "Entre aquest any i la meitat del vinent", concreta.

Publicitat
Publicitat

114 Comentaris

Publicitat
#100 Luis E. Medina Delgado, Palma , 06/01/2021 - 08:22

Si tanto le gusta el asunto payés y catalán a este tío, su mejor homenaje sería imitarles, siendo quién sea él mismo. Quizás un empanao en busca de autor.

#99 Miguel Angel Alvarez Pedrosa, Zaragoza, 22/08/2019 - 03:55

Estoy convencidísimo que el resto de España(resto de españoles)no permitiremos que Cataluña se separe del resto de España.INDEPENDIENTEMENTE QUE LO DECIDAN LOS POLITICOS.ANTES QUE EL QUE MAS CHIFLE CAPADOR.....

#98 Alien, Pluton, 20/07/2018 - 08:11

No sé pas d'on els treuen tots aquests frikis. El que no entenc és que surtin en premsa perquè són horribles, només diuen bestieses. Hi ha realment alguna persona normal a qui li pot interessar si aquest tio pernocta en un hostal o en un caixer automàtic? L'única conclusió possible és que a un Relais Chateau no l'hauríen de deixar entrar

#97 Llimac, Can Patufet, 20/07/2018 - 08:02

Però qui és aquest desgraciat de la història surrealista de l'hostal sense wifi? De veritat hi ha gent que va a actes on parli aquest home patètic? Tenen unes vides molt avorrides o què?

#96 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II No es una república, es un circo., 06/07/2018 - 11:33

Mira Tontarelo, lo mejor es que pidas refugio al gran líder Maduro. Donde va a parar, entre una monarquía parlamentaria europea y una Venezuela "antifascista" no se puede comparar. Allá encontrarás la república bananera que deseas y serás feliz.

#96.1 XMB, Barcelona, 06/07/2018 - 18:34

En Venezuela la inflación ya está al 40.000%