Cultura · 5 de Desembre de 2013. 11:30h.

Cultura acusa Bibiana Ballbé d'"extralimitar-se"

"No ha entès el que significa treballar en una institució pública"

Cultura acusa Bibiana Ballbé d'"extralimitar-se"

Bibiana Ballbé

El director general de Promoció i Cooperació Cultural, Jordi Sellas, ha acusat la periodista de TV3 "d'extralimitar-se en les seves funcions" de comissària de l'Arts de Santa Mònica. Segons explica La Vanguardia almenys un centenar de creadors catalans de diferents disciplines han rebut un correu electrònic procedent de l’Arts Santa Mònica mitjançant el qual, després de comunicar-los que Bibiana Ballbé, “periodista especialitzada en cultura i creativitat i impulsora i dinamitzadora del sector, ha assumit la funció de comissària” del nou projecte com a “centre de creativitat”, se’ls convidava a participar en un “gran esdeveniment” inaugural previst per al 17 de gener.

"Una festa non stop (de les 10 del matí a les 10 de la nit) en la qual es donarien a conèixer els creadors de l’ahir (“des d’un Antoni Miró fins a un Antoni Gaudí”), els d’avui (“des d’un Mario Eskenazi fins a un Toni Segarra, un Biel Capllonch o un Juli Capella”, deia) i els de l’ara, grans protagonistes de l’acte, “el nervi de la creativitat actual", s'explica.

"La proposta, un gest aparentment de cara a la galeria i amb tots els tics de xou televisiu, no només ha provocat la indignació de bona part dels destinataris, que majoritàriament ha declinat la invitació, sinó també al mateix Departament de Cultura", indica el diari, que també dedica un semàfor vermell a la periodista.

Jordi Sellas ha assegurat no haver tingut coneixement de la carta fins aquest dilluns i que l’organització d’aquest acte inaugural és una “extralimitació de Bibiana Ballbé, s’ha excedit clarament en les seves responsabilitats. No ha entès el que significa treballar en una institució pública”.

"Sellas es confessava afligit i lamentava la intromissió de la periodista en la marxa del centre, ja que dóna una imatge de descontrol que és falsa i projecta una ombra de dubte sobre un projecte que justament ara es posa a caminar i que “en absolut no té a veure amb el que es pot deduir de la lectura de la carta”, diu el diari.

Segons explica LV, "la presència de Bibiana Ballbé en el nou Santa Mònica va suscitar polèmica des del moment que, després de la destitució de Vicenç Altaió, alguns rumors la situaven com a futura directora. Ella mateixa els hauria alimentat amb declaracions en privat que van acabar transcendint, i el nomenament de la crítica i historiadora Conxita Oliver, funcionària del Departament, no va aconseguir dissipar".

“Gràcies per convidar-me al vostre projecte, però no hi participaré. Em sembla, francament, un gest sense contingut”, va ser la resposta escarida de Francesc Torres. Montserrat Soto, Mireia Sallarès, Núria Güell o Ignasi Aballí són altres dels molts que van declinar participar en un acte inaugural en el qual no se sentien còmodes per considerar que es tracta d’un gest de cara a la galeria en un moment, a més, en què els artistes estan acusant de forma especial els efectes de la crisi", conclou.

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#60 José Luis, España, 13/12/2013 - 08:53

Por supuesto me refiero a todos, y que el día que tengan que pagarse de su bolsillo esta Feria Nacionalista con sus voceros y su parafernalia, la cual existe hasta que se acabe el dinero de los demás. Hasta cuando vais a mantener "El circo este?. Facil, mientras la vaca(ESPAÑA) se deje ordeñar, jjjj

#59 pepitu, vic, 12/12/2013 - 08:25

Aquesta tia no ha fet mes que CONVIDAR als seus amiguets i amiguetes als seus programes de tele per xupar de l'ajuntament de forma xupiguai. nenaaaa que se't veuen les intencions. la cuestion es estar al mig a FER LLISTES de bons i dolents. Fa bastanta pena que des d'un lloc public vulguin usar

#58 Alexei, Bcn, 09/12/2013 - 09:38

SI la Ballbé fós un home no s'haguessin suscitat ni la meitat dels comentaris que dels darrers dies....

#57 José Luis , España, 06/12/2013 - 12:46

Y que esperabais de esta Golf.... que no respeta ni a su Put. Mad.... Esto es lo que los fundamentalistas habeis engendrado en esta parte de España. Os guste o no, si "ESPAÑA" y si seguis por ese camino, pues a joderse tocan, si no erradicais a esta calaña mediatica como TV3 y Cia, estais jodidos.

#57.1 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 06/12/2013 - 14:51

En democràcia és normal i saludable que hi hagi diversitat d'opinions. No li sembla? Quan parla de fonamentalistes, a qui es rerefeix exactament? Als qui no pensen com vostè i han de ser eradicats?

#56 Pau, Bibiana t'estimem, 06/12/2013 - 11:28

sóc fan de Bibiana Ballbé i els que la critiquen ho fan per pura enveja.

per cert, visca TV3 i visca Catalunya