Publicitat
Cultura · 16 de Febrer de 2011. 18:45h.

Cultura amb microcrèdits

'la Caixa' concedeix 98.000 préstecs per a projectes empresarials relacionats amb la cultura

Cultura amb microcrèdits

Isidre Fainé, en una imatge d'arxiu

El president de MicroBank, José Francisco de Conrado, i el secretari general de la Fundació Autor, Carlos Fernández-Lerga, han signat el seu primer acord de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials relacionats amb la cultura a través de microcrèdits. Amb la signatura d’aquest acord entre el banc i la institució s’estableixen noves línies de finançament adreçades tant a autònoms com a microempresaris i a persones amb projectes d’autoocupació. MicroBank durà a terme una inversió creditícia de fins a un milió d’euros.

El conveni recull dos tipus de préstecs: el microcrèdit financer, d’una quantia màxima de 25.000 euros, destinat a autònoms, petits empresaris i emprenedors per a l’inici, la consolidació o l’ampliació de l’activitat, i el microcrèdit social, amb una quantia màxima de 15.000 euros, que té com a objectiu impulsar nous projectes d’autoocupació entre aquells col·lectius que, per les seves condicions  econòmiques, tenen més dificultats per accedir al sistema creditici tradicional. El criteri de concessió dels microcrèdits atén fonamentalment a la confiança en la persona o l’equip promotor que sol·licita el préstec i en la viabilitat del projecte, i hi poden accedir persones que no tenen garanties ni avals.
 
Des que va començar la seva activitat, MicroBank ha concedit 98.181 microcrèdits per un import de 615 milions d’euros, i s’ha convertit en l’entitat financera que més recursos destina a la promoció de projectes a través de microcrèdits. Des de l’inici de la seva activitat el 2007, i fins a finals de l’any passat, el banc ha concedit a Madrid 12.910 préstecs per un import de 82,9 milions d’euros. En la concessió dels microcrèdits, a més de la xarxa de més de 5.300 oficines de "la Caixa", hi col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits. Fins al moment, MicroBank ha firmat convenis amb 417 entitats socials de tot l’Estat espanyol.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat