Cultura · 2 de Febrer de 2010. 18:41h.

David Trueba, a favor de la llei del cinema

"No és raonable que a Catalunya el percentatge d'exhibició de cinema en català fregui el 3%"

David Trueba, a favor de la llei del cinema

David Trueba, amb Pilar López de Ayala i Alejo Sauras

El director de cinema David Trueba es posiciona a favor de la nova llei del cinema. En un article a El País, el cineasta ha dit que la vaga d'ahir de les sales de cinema "és com si els conductors de màquines llevaneu fessin vaga al mes d'agost. Els dilluns són una bufetada de tal calibre contra els somnis, que aquest dia tenen mals gust fins i tot les crispetes".

Trueba considera que "tampoc és raonable que a Catalunya el percentatge d'exhibició de cinema en català fregui el 3%. Els empresaris diuen que no hi ha demanda de cinema en català i han redactat un estudi on veuen amenaçats els seus ingressos si se'ls obliga a complir amb un 50% de quota en català en aquelles pel·lícules que superen les 20 còpies d'explotació en el territori".

En aquest sentit, afegix que "l'estudi s'endinsa en la ciència ficció, és una mica així com si Avatar fos considerat realisme costumista. A Catalunya les ràdios i les televisions més vistes són en català, així que sembla que hi ha gent en aquest racó del planeta que parla i somia en català".

Finalment, posa de manifest que "aquí el trist és que el Govern, per a poder llençar cap a endavant amb una reforma raonable, que preservi la virtut del bilingüisme, acabarà destinant diners de les seves arques per a pagar els doblatges en català, és a dir, subvencionant a la Warner, a la Paramount, a la Disney. Existint tantes manques en la nostra vida educativa i formativa, arribar a una conclusió així és per a tirar-se a plorar".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#26 Ramon, Barcelona, 05/02/2010 - 14:28

No sé de què em parles, encuriosit. Vaig dir-los passi-ho-bé-tingui i no hi he tornat a entrar més, és el que cal fer when all is said and done.

#25 amoscaciques, girona, 04/02/2010 - 13:28

Curiós, Gerard(Barna) q parlis d´enfermetat ...pq tu deus estar molt malalt...doncs vius a Espanya...i li téns un odi...

#24 vicent, llíria, 03/02/2010 - 21:55

Si és que on hi ha inteligència es nota. Un aplaudiment pel David i l'ariadna

#23 josepxicot, barcelona, 03/02/2010 - 17:15

La millor llei del cinema,seria la de no donar
cap cale als del cinema,que visquin de la
vnda d´entrades,en tot cas si la recauda
ciò ha estat bona dins d´un mínim,una aju
da,com a Suècia.A suà la cansalada con
als EE.UU,ja es farien de bons films.

#22 Gerard, Barna, 03/02/2010 - 12:54

El mateix passa amb en Serra, a nivell més minoritari. Aneu a veure les pel·lícules d'en Garci i deixiu-nos en pau. Nosaltres no us diem quines pel·lícules heu de veure ni en quin idioma. Per què collons ens ho heu d'imposar vosaltres a nosaltres?