Publicitat
Cultura · 10 de Febrer de 2014. 08:42h.

David Trueba reclama estima per als catalans

"S'ha d'anar més a Catalunya a dir-los que els estimem"

El cineasta David Trueba ha recomanat la gent que visiti Catalunya i digui als catalans que "els estimem" durant el seu discurs d'agraïment pel Goya a millor director per 'Vivir es fácil con los ojos cerrados'.

Trueba ha recordat els periodistes que li han obert els altaveus tot i les advertències del que podria dir-hi, i ha citat Concha García Campoy i Tatiana Sisquella, advertint que potser no els sonava tant. "Fa dos dies n'hem perdut una que coneixeu menys perquè aneu poc per Catalunya, cosa que recomano que feu: s'ha d'anar més a Catalunya a dir-los que els estimem".

El director, quan ha pujat a recollir l'estatueta pel premi a millor guió original i millor pel·lícula, ha explicat l'anècdota que d'un home gran que va conèixer durant el rodatge li va dir que Espanya era "el país més ric del món" perquè "portaven robant 400 anys i encara no s'ha acabat".

Ha recordat la gent que estima el cinema i els que no: "Què seria de la vida si no ens insultés la gent que ens ha d'insultar?". I ha afegit: "Qui no ha vingut que resolgui els seus problemes, abans de traslladar-los a una professió que vota tots els partits".

'Vivir es fácil con los ojos cerrados', amb sis premis de set possibles. La pel·lícula de Trueba s'ha dut també el Goya a millor actor, per Javier Cámara; millor actriu revelació, Natalia de Molina; i millor música original.

Trueba
Publicitat
Publicitat

72 Comentaris

Publicitat
#39 Santics, Terrassa, 18/02/2014 - 12:19

Tot això està molt bé. Però és com picar sobre ferro fred. La immensa majoria de l'esquerra espanyola -inclosa la dependentista catalana- és al·lèrgica a la diversitat. Partint d'aquesta premissa no hi ha res a fer. El 15-M l'útlim exemple:
http://santics.blogspot.com.es

#38 L.Ardura, Luarca, 11/02/2014 - 13:55

Lo más gracioso es que cuando el 90% de los catalanes dicen o escriben puta España, están llamado puta a su madre a su abuela o a su tatarabuela. Hay que ser imbécil para despreciar así a tus antepasados. ¿Cuanta gente hay con 4 apellidos catalanes? ¿un 15 %?
David, te equivocas

#38.1 pep, manresa, 11/02/2014 - 16:51

Si que s'equivoca si, no volem amor, volem que ens deixin estar en pau, ho entens o et faig un plànol?

#37 Saprissa, Sants, 11/02/2014 - 10:07

No et molestis David,en crear "ponts", ja q els radicals d'una banda i un altre te'ls destrossaran.Aquest clima de crispació en part ha estat artificialment creat en "laboratori".Mentres uns agiten l'arbre altres recullen el fruit...

#37.1 pep, manresa, 11/02/2014 - 16:56

És que no hi pot haver cap mena de pont si no hi ha justícia, i no hi haurà justícia fins que no siguem independents, és a dir, ens poguem administrar socialment i econòmicament sense interferències colonitzadores i espoliadores
Si el què vols és amor a La Vanguardia hi ha anuncis de masoquisme

#36 Ciudadano X, Barçalona Qatar Foundation, 10/02/2014 - 23:53

Ves David? Lee estos comentarios, te equivocas de cabo a rabo. Ellos no necesitan cariño porque no lo piden, es que no lo quieren! Que odian la gente como tú, pringao! Y el problema es por la gente como tú que se dedica a deshojar margaritas mientras otros siembran los vientos.

#36.1 Moles, Les Ardennes, 11/02/2014 - 12:32

està be que diguis precisament tu, lo de " sembra vientos"

#35 pep, manresa, 10/02/2014 - 22:27

Celebro molt que hi hagi qui tant ens estima, però jo no li he sentit a dir que voldria que fóssim independents perquè així aquests a qui tant estima seríem feliços
Així doncs, de moment credibilitat ZERO

#35.1 pep, manresa, 11/02/2014 - 07:24

Rectifico, avui a La Vanguardia diu que respecta la nostra decisió, és el mínim que es pot esperar de qui diu que t'estima
Perquè ja n'estic fins als nassos dels que només ens estimen per seguir-nos tenint lligats