Publicitat
Cultura · 19 de Juny de 2008. 16:33h.

Demanen una plaça per a Pompeu Fabra a Badalona

També es pretén que l'estació porti el nom del filòleg

Demanen una plaça per a Pompeu Fabra a Badalona

Pompeu Fabra

Una comissió per a la reparació de la memòria i la implantació de la presència pública de Pompeu Fabra reclama que tant l'estació de Badalona com una de les places de ciutat porti el nom del filòleg. Segons el manifest que la comissió publica al seu lloc web, "volem promoure un impuls ciutadà per superar la situació d’injust oblit de Pompeu Fabra, un dels referents bàsics de la nostra identitat nacional, i contribuir a recuperar i dignificar la memòria i la presència pública d’aquest personatge de tant alt valor simbòlic. I volem fer-ho precisament des de Badalona, la ciutat on el Mestre va viure gairebé trenta anys i on va treballar en l’elaboració del Diccionari i en la tasca de dignificació i fixació de la llengua catalana".

"D’entre les diverses iniciatives a promoure, volem començar amb la proposta de donar el nom de Fabra al nou espai central de Badalona. Per això demanem la implicació de l’Ajuntament de Badalona i les Institucions Metropolitanes del Transport per tal que la plaça on està projectada l’estació del centre de Badalona i l’estació intermodal - l’espai, encara sense nom decidit i conegut provisionalment com a Illa Fradera- sigui definitivament anomenada “Plaça ( del Mestre) Pompeu Fabra”, i per tant l’estació incorpori el nom de Pompeu Fabra, i que ens tals espais hi sigui erigit un monument o altre element simbòlic que recordi dignament la figura i l’obra de Fabra", s'afegeix.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Meliq Salau, Reus, 30/06/2008 - 21:39

Però que no la posin a la Universitat que duu el seu nom.
A la facultat de Dret d'aquesta universitat totes les assignatures s'imparteixen en l'idioma castellà (TOTES). No hi ha Erasmus en molts grups (tampoc seria excusa), però es fan igual en castellà.

#3 Fran, Llinars, 21/06/2008 - 13:26

No se que merit te un quimic que es va inventar una llengua i que a sobre va fer suplantar d´altres.El seu amic Sabino Arana va influir en ficar una lletra basca aqui com es la TX. Gracies Pompeu per embrionar la ignorancia.

#2 juan, premia, 20/06/2008 - 00:23

pués porque os importa a 4 gatos..

#1 Hèctor, Barcelona, 19/06/2008 - 18:43

És molt necessari. Hi ha altra gent que també hauria de tenir una plaça o un carrer com Francesc Pujols. Com pot ser que no dignifiquem els nostres mestres?