Publicitat
Cultura · 15 d'Octubre de 2009. 14:58h.

Denúncia contra Òmnium a l'Oficina Antifrau

La Generalitat li va lliurar una herència de 600.000 euros

Denúncia contra Òmnium a l'Oficina Antifrau

El logo d'Òmnium, a la seu de l'entitat

L'excandidat a la presidència i a la secretaria d'Òmnium Cultural, Josep C. Vergés, ha adreçat una carta a l'Oficina Antifrau on li demana que "inspeccioni la fundació". En aquest sentit, recorda que "el mateix advocat ha muntat les dues fundacions" així com que aquesta no és "transparent".

En aquest sentit recorda que, segons la informació que "ha aconseguit un diputat", Òmnium "ha rebut de la Generalitat 601.000 euros d'una herència sense hereus de Carme Pintó Valls". "Aquesta subvenció pública fou concedida a Òmnium Cultural però pagada per la Generalitat a la Fundació Privada Òmnium", explica.

També assegura que la fundació "no havia demanat formalment la subvenció i, després de concedida, la Direcció General de Patrimoni ha exigit que faci la petició per escrit". "La Generalitat ha concedit la subvenció sense concurs ni cap altre procediment alternatiu", denuncia, a més d'afegir que "la subvenció s'ha atorgat sense publicitar l'acord".

"L'entitat ha rebut unes 80 subvencions de diversos departaments de la Generalitat per un import de 7,6 milions entre 2004 i 2008, i segueix rebent-ne el 2009 i 2010, amb una mitjana d'uns 2 milions de subvencions públiques anuals", apunta.

"El més trist és que la Sindicatura de Comptes troba unes irregularitats i nou anys després encara no s'ha fet res. Per què s'ha muntat l'Oficina Antifrau?...Si un senyor ha muntat unes fundacions i saps que una està totalment corrupte, jo el mínim que demanaria a la societat catalana i als seus polítics és que s'inspeccionin les altres fundacions", considera.

Vergés és partidari de que es "faci una inspecció de totes les fundacions que reben diners públics". "Les fundacions que són perfectament vàlides no tindran cap problema d'obrir els seus llibres i les que sí tenen problemes d'obrir-los potser va sent hora que les netegem", proposa.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Oriol, Barcelona, 16/10/2009 - 12:01

S'ha d'acabar amb els ajuts indiscriminats, tals com les subvencions a Òmnium, les celebracions de Copes Davis (costen 2,2 milions d'euros), contractes a familiars dels reis, ajuts a fundacions com la FAES, Catalunya Futur, Rafel de Campalans, ...

#9 Fran, Llinars, 16/10/2009 - 00:04

Ahhhhh !! ara entenc xq no volen treure l´impost d succesions,resulta q aquets diners serveixen x subvencionar institucions pancatalanistes.Ja te nassos l´assumpte. CATALUNYA ENS ROBA !!

#8 Observador, Valles Oriental, 15/10/2009 - 22:30

Lo que pasa que las subvenciones son un robo al contribuyente. Si alguna asociación proespaña tuviera esas ayudas, otro gallo cataría o escuchariamos mugir a un toro, no esos rebuzno ensordecedores que por doquier escucha o se leen en las paredes

#7 joan, manresa, 15/10/2009 - 18:19

Axó confirma lo ya expusat díes enrere desde El Casal...La consigna desde las seus socialistas es --efecte ventilador--.Las enquestas els donen a la baja aquí i allá,i no podrán fer tripartit.Qui cul..s es aquet tal Vergués..?Rancurias i odis,res més

#6 pere, bcn, 15/10/2009 - 17:44

D'una cosa se'n pot estar segur. En Vergés era el candidat de l'Estat a presidir Omnium. Era el candidat q havia de continuar fent de l'Òmnium una entitat q no faci res pel català. Només ho simuli.
Ara com q en Porta sí que treballa, el denuncien