Publicitat
Cultura · 18 de Març de 2019. 11:30h.

Diego Carcedo, el "missatger secret" de Franco

Idi Amin va voler utilitzar el periodista de TVE per fer-li arribar un missatge al dictador

Diego Carcedo, el "missatger secret" de Franco

Diego Carcedo, al costat de la periodista Rosa Maria Calaf, durant la presentació del seu llibre a Barcelona el passat mes de gener

El llavors dictador d'Uganda, el general Idi Amin (1925-2003) va voler utilitzar el periodista Diego Carcedo com a missatger secret amb Francisco Franco durant la crisi del Sàhara. Així ho revela el periodista en el seu llibre“Sobrevivir al miedo” (Península), que acaba de sortir al mercat.

Carcedo, que s'havia desplaçat al capdavant d'un equip de TVE, explica que van passar diversos dies en aquest país quan Amin ja s'havia convertit a l'Islam i mantenia relacions tirants amb els països occidentals.

En un dels capítols descriu que, després d'una entrevista, el dictador se li va apropar i li va dir: "Digui-li vostè al rei Franco que m'enviï un mapa del Sàhara perquè jo pugui fer-me una idea, i estic segur que resoldrem el conflicte. La solidaritat africana ajudarà ".

Amin demanava, a canvi, "que Espanya enviï cotxes i automobilistes espanyols a fer competicions a Uganda i al comprovar que les nostres carreteres són excel·lents".

El general, que havia estat sergent en l'exèrcit colonial anglès, mantenia pèssimes relacions amb l'antiga metròpoli i volia demostrar que Uganda estava a l'altura en matèria de infrastructures. I fins i tot organitzar ral·lis per demostrar-ho.

Idi Amin, per cert, parlava de Rei Franco encara que oficialment només era cap d'estat. L'obra narra també altres peripècies com la caiguda de Saigon o la guerra entre Hondures i El Salvador.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat