Publicitat
Cultura · 11 de Desembre de 2009. 11:39h.

"Doblar Paco Rabal al català és una aberració"

Bigas Luna afirma que "el doblatge és el càncer del cinema"

"Doblar Paco Rabal al català és una aberració"

Bigas Luna, amb Elsa Pataky, en una imatge d'arxiu

El director català de cinema, José Juan Bigas Luna, ha manifestat en una entrevista a El Confidencial que "si un senyor fa una pel·lícula en català cal ajudar-lo. Una altra cosa és, per llei, haver de doblar Paco Rabal al català. Això és una aberració creativa. És una bogeria. El doblatge és el càncer del cinema".

Per orta part, s'ha desmarcat d'alguns dels seus col·legues que exigeixen lleis contra la pirateria. "Posaria una catifa vermella als qui es descarreguen les meves pel·lícules. Jo només vull que la gent les vegi. Anar contra les persones que se les descarreguen és una hipocresia brutal".

Per contra, critica els operadors de telefonia: "Cap Govern no s'atreveix amb ells. Aquests són els que s'estan folrant. Cobren a la gent per baixar les meves pel·lícules, però no em paguen gens. Allà arrela el problema".

Publicitat
Publicitat

87 Comentaris

Publicitat
#87 Miquel Àngel, Alacant (l'Alacantí - PV), 13/12/2009 - 13:01

Es pot doblar a harrison ford i a James Bond, però no a Arrabal, qui és aquest home? Déu?

#86 Alexei, Barcelona, 12/12/2009 - 22:28

Totalment d'acord, s'hauria d subtitular tot al català.

#85 Juanito, Barcelona, 12/12/2009 - 20:27

Cat (cat). A ver si te enteras. Cuando se dice que el castellano está prohibido en Cat. es en los entornos oficiales donde se puede prohibir (o eliminar, que viene a ser lo mismo). Donde no tienen autoridad, ahi se quedan con las ganas de prohibirlo.

#84 cat, cat, 12/12/2009 - 17:58

Per cert, algú ha dit que Pujol no va poder amb les Majors. No es cert, no va poguer amb el PSC i ERC que es varen OPOSAR al projecte de llei que obligava a fer un 25% de les estrenes ´TAMBÉ en català. Aquests dos partits son els culpables.

#83 cat, cat, 12/12/2009 - 17:57

Els espanyols diuen que a Cat està prohibit el castellà, i el cinema es un 97% en castellà. Diaris i Tv son en castellà majoritariament. I es queixen de que volguem 50% de cinema en català. Quins nassos. Quina por tenen?