Publicitat

Són més fredes que els homes i "es mouen principalment pel lucre"

Dones assassines

La psiquiatra Alicia García i l'historiador César Alcalá acaben d'editar el segon lliurament de “Perfiles Psiquiátricos”. Si abans, amb Abigail Mora es van tractar els homes assassins, en aquesta ocasió se centren en el paper de les dones assassines, un tema molt poc tractat.

Com escriuen els autors: “Les dones, com els homes, són capaces de matar, de planificar l'acte criminal per motius tan emocionals com la venjança, l'avarícia o la gelosia. Rarament el mòbil és la violència sexual, l'agressió o la defensa pròpia perquè la inferioritat física situa la dona en posició de desavantatge en la confrontació directa, cosa que el porta a fer servir formes més sibil·lines i astutes”.

César Alcalá i Alicia García s'acosten a les assassines més psicòtiques de la història: Gabriela Erzsébet Báthory, Margarita Ruiz de Lihory, Aurora Rodríguez Carballeira, Rosa Peral Viñuela, Maria Jesús Moreno Cantó, Susan Leigh Vaughan, algunes guàrdies nazis, Maria Molina, Jeanne Moulinet, Marybeth Roe Tinning, Enriqueta Martí Ripollès… Fins a un total de vint-i-dues dones.

Com afirma Alicia García: “Les dones assassines es mouen principalment pel lucre, per obtenir un benefici, planifiquen més els seus crims, sense pressa, buscant impunitat per passar desapercebudes i sempre amb cert sentiment de legitimitat i justificació dels seus actes”.

Segons els autors, “les assassines en sèrie són més reeixides, curoses, precises, metòdiques i tranquil·les en cometre els seus crims”. Dins la tipologia de les assassines en sèrie, cal diferenciar també les que actuen soles o acompanyades.

El llibre s'estructura segons 9 categories que engloben aquestes tipologies. Així, dins de les dones assassines trobem vídues negres; assassina en equip o grup, àngel de la mort, problema de bogeria; predadores sexuals; homicidi inexplicat; venjança; crims sense resoldre; guany o crim

Les dones assassines en sèrie que actuen soles són sovint madures, curoses, deliberades, socialment adaptades i altament organitzades. Ataquen les víctimes a casa o llocs de treball. Tendeixen a utilitzar una arma específica com a verí, injecció letal o sufocació.

Per part seva, les que actuen en companyia, tendeixen a ser més joves, agressives, vicioses en els seus atacs, algunes vegades desorganitzades i usualment incapaços de tenir un pla curós. Elles usualment ataquen a les seves víctimes en diverses localitzacions, tendeixen a fer servir armes de foc, blanques o tortura.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 El morochino multicultural, Tombuctu, 11/07/2022 - 14:29

Las asesinas matan pero no hacen dañito. hay que verlo con perspectiva de género.

#1 Capit@n España, Purgandus populus!!, 11/07/2022 - 13:33

Espero "en candeletes" el volumen de los mismos autores "Asesinos en catalán" que tratara de que los asesinatos en el "Principat" son más glamurosos, están mejor planificados, quedan más impunes, y sus móviles corresponden a altos ideales a diferencia de los asesinatos del resto de España que son zafios y primitivos (véase Puerto Hurraco)

#1.1 Onofre de Dip, Vigo, 12/07/2022 - 11:57

Puede empezar leyendo "El cas Rull. Viure del terror a la Ciutat de les Bombes (1901 - 1908)", de Antoni Dalmau i Ribalta. Y luego seguir con "Enriqueta Martí. La vampira de Barcelona", de Francesc Segarra. O con "El Caso: El crimen de Carmen Broto", de Ana Rodríguez.
Que la bendita tierra catalana da "pa musho".